Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail, kuşatma altında tuttuğu Nablus kentini "büyük bir hapishaneye" dönüştürdü

İsrail'in 2 yıldır sıkı abluka uyguladığı ve sadece 4 askeri kontrol noktasından giriş çıkışa izin verdiği işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kenti sakinleri, hem ekonomik hem de psikolojik açıdan çöküş yaşadıklarını ifade ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 14:50
Kaynak: AA
İsrail, kuşatma altında tuttuğu Nablus kentini "büyük bir hapishaneye" dönüştürdü

Filistin'in ticaret başkenti konumundaki Nablus, İsrail'in 12 Ekim 2022'den bu yana uyguladığı sıkı abluka nedeniyle ekonomik açıdan büyük zarara uğradı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Filistinlilerden gasbedilen topraklar üzerinde kurulan yasa dışı yerleşim birimi "Shavei Shomron" yakınlarında 11 Ekim 2022'de gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir İsrail askeri öldü. Saldırıyı, kendilerini "Aslanların İni" olarak adlandıran Filistinli bir grup üstlendi.

İsrail, "Aslanların İni" grubunu tasfiye etme bahanesiyle yaklaşık 200 bin kişinin yaşadığı Nablus kentini ablukaya aldı. İsrail ordusu, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana şehre uyguladığı ablukayı daha da artırdı.

Batı Şeria'nın en büyük şehirlerinden ve Filistin ekonomisinin can damarı niteliğindeki Nablus kentindeki ticari hareketlilik kuşatma nedeniyle sekteye uğradı. Kuşatma ekonominin yanı sıra şehir sakinlerinin günlük yaşamını da olumsuz etkiledi.

İsrail ordusunun tüm girişlerini kapatarak çevresinde askeri kontrol noktaları kurduğu şehir adeta açık cezaevine döndü.

Kentte yaşayan Filistinliler, iş veya başka nedenlerle şehirden çıkmak veya geri dönmek için İsrail güçlerinin oluşturduğu kontrol noktalarında saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.