Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail ordusu, Lübnan'dan Safed kentine çok sayıda füze atıldığını duyurdu

İsrail ordusu, gece saatlerinde Lübnan'dan kuzeydeki Safed kentine 20 roket fırlatıldığını, Birya kentine isabet eden bir roket nedeniyle çıkan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 11:40
Kaynak: AA
İsrail ordusu, Lübnan'dan Safed kentine çok sayıda füze atıldığını duyurdu

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Safed kentine Lübnan topraklarından yaklaşık 20 roket atıldığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, roketlerin çoğunun etkisiz hale getirildiği, geri kalanının ise açık alanlara düştüğü ve herhangi bir yaralanma olmadığı ifade edildi.

Safed kentinin doğusundaki Birya kentine isabet eden bir roket nedeniyle çıkan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Hizbullah Hareketi, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in, Lübnan'ın güneyindeki Kefr Cevz beldesine yaptığı saldırıya karşılık olarak mensuplarının İsrail’in Kuzey Komutanlığı’na ait Birya kışlasındaki ana hava savunma üssünü Katyuşa roketleriyle vurduğunu ve isabet aldığını, kışlanın bazı bölümlerinde yangın çıktığını belirtmişti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı Acil Durum Operasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Kefr Cevz beldesine düzenlediği saldırıda biri çocuk 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'ın güneyinde süren çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 439’a yükseldi.

Gazze'ye saldırıların ardından, 8 Ekim 2023'ten beri, başta Hizbullah olmak üzere Lübnan’daki Lübnanlı ve Filistinli gruplar ile İsrail ordusu arasında "Mavi Hat" üzerinden karşılıklı çatışmalar devam ediyor.

Hizbullah, İsrail'e ait askeri bir noktayı güdümlü füze ile vurduklarını  duyurdu

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.