Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ile Gana, teknoloji alanında iş birliğine gidiyor

Türkiye ile Gana arasında bilim, teknoloji ve yenilikçilik alanlarında işbirliğini güçlendirmek amacıyla protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 08:15
Kaynak: AA
Türkiye ile Gana, teknoloji alanında iş birliğine gidiyor

Dünya Endüstriyel ve Teknolojik Araştırma Kuruluşları Birliğinin (WAITRO) "94. Yönetim Kurulu Toplantısı" Gana'nın başkenti Akra'da düzenlendi. Toplantıya, WAITRO ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da katıldı.

Mandal, burada Gana Cumhurbaşkanı Mahamudu Bawumia ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Gana arasındaki stratejik işbirliğinin önemi ve gelecekteki ortaklıklar gibi konuların ele alındığı bildirildi.

Mandal, ardından Gana Çevre, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı Ophelia Mensah Hayford ile iki ülke arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanında işbirliğini güçlendirmek amacıyla protokol imzaladı.

Mandal, konuyla ilgili açıklamasında, bu protokol ile TÜBİTAK ve Gana'nın ortak araştırma ve geliştirme projeleriyle yenilikçi çalışmaları desteklemeyi hedeflediğini belirtti.

"BİRLİKTE BAŞARMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Protokolle iki ülkenin bilim ve teknoloji kapasitesini artırarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamasını umduklarını kaydeden Mandal, "Bilimde ve teknolojide sınırların çok ötesinde attığımız adımlarla geleceği birlikte şekillendirmeye ve birlikte başarmak için çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.