Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ve İsveç arasında kritik görüşme

Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine onay verdikten sonra iki ülke arasında ilk defa ortak güvenlik mekanizması toplanıyor. Terör örgütü PKK ve FETÖ'ye yönelik ilave adımlar da görüşülecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye ve İsveç arasında kritik görüşme

GÜVENLİK MEKANİZMASI İLK DEFA TOPLANIYOR

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesinin ardından Ankara 18 Eylül'de kritik bir toplantıya ev sahipliği yapacak. İki ülke arasında ilk kez güvenlik mekanizması toplantısı gerçekleşecek.

Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması toplantısı Ankara'da yapılacak - Son  Dakika Haberleri

GÜNDEM TERÖRLE MÜCADELE

Güvenlik mekanizmasının temelleri 2023 NATO Zirvesi'nde atıldı. Öncesinde ise Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasında terörle mücadele ve savunma sanayiini kapsayan üçlü mutabakat zaptı imzalandı. Terörle mücadele mevzuatlarının güçlendirilmesi, PKK ve uzantılarının faaliyetlerinin engellenmesi, FETÖ ve PYD/YPG'ye destek verilmemesi o mutabakatta yer alan maddeler arasında.

PKK VE FETÖ'YE KARŞI YENİ ADIMLARI GÖRÜŞÜLECEK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İsveçli mevkidaşının başkanlık edeceği toplantıda, Stockholm yönetiminin taahhütlerini ne kadar gerçekleştirdiği masaya yatırılacak. Başta terörle mücadele olmak üzere güvenlik alanındaki iş birliği ele alınacak. Özellikle PKK/PYD/YPG ve FETÖ bağlamında ilave adımlar görüşülecek. Hakan Fidan'ın İsveç Dışişleri Bakanı ile yapacağı görüşmelerde ayrıca ikili konular ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alınacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.