Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanya Üniversitesi neleri hedefliyor?

Aylin Tekir'in moderatörlüğünde ve Gazeteci Yazar Mehmet Ali Ekmekçi'nin değerlendirmeleriyle ekrana gelen "Herkes Duysun" isimli gündem programına Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl konuk oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2024 11:57
Muhabir: Reyhan Özbakır
Mudanya Üniversitesi neleri hedefliyor?

Herkes Duysun TV ekranlarında Herkes Duysun programında Mudanya Üniversitesinin hedefleri değerlendirildi.

Hayatımızın her alanında eğitimin önemli olduğunu ve binlerce öğrenci okuttuğunu söyleyen Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl, "Üniversite, eğitim hayatının şahıdır. Şehrimize de böyle bir okulun lazım olduğunu uzun süre düşündüm. Dünyanın ünlü üniversitelerini gezdim ve üniversitenin nasıl kurulacağı hakkında kendimi eğittim. Bursa'ya nasıl bir üniversite lazım olduğunu araştırdım. Bursa ile ilgili eğitimci olarak eskiden beri gelen bir planlamam vardı. İlk Doğu'da kolej açan da benim. Üniversite açmak için çok acelem yoktu çünkü çok ciddi ve detaylı bir mesele. 2004'te kendi öğretmenlerimle yaptığım toplantıda, 2010 yılında kolejimizin olacağını söylediğimde herkes şaşırdı. 2020'de de üniversitemiz olacağını söylediğimde birçok kişi inanmamıştı. 2011 yılında 'Bursa'ya Değer Verenler Ödülü'nü kazandım. Ödül töreninde, Bursa'ya üniversite kuracağımı söylediğimde de aynı şeyi yaşadım. İlerleyen yıllarda arsamızı aldık ve projelerimize başladık." dedi.

Bursa Üniversitesi ismiyle 2008'de marka aldığını belirten Bingöl, "Bütün çalışmalarımızı 'Özel Bursa Üniversitesi' olarak yürüttük. O günkü Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Bey, Bursa ismine 'evet' diyemeceğini söyledi çünkü o zamanlar Uludağ Üniversitesinin eski ismi Bursa Üniversitesiydi. Benim diplomamda da Bursa Üniversitesi yazıyor. Mudanya da güzel bir ilçemiz, ben de eskiden beri orada oturuyorum. Üniversitenin ismi Bursa olmayınca, biz de yaptığımız anket çalışmaları sonrası 'Mudanya Üniversitesi' adını verdik. YÖK başkanı bana ısrarla 'Mudanya' olması gerektiğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Marka okullarda da isminin geçtiğini dile getiren Bingöl şu ifadelere yer verdi:

"Gelecek yıllarda Mudanya Üniversitesi, Türkiye'deki okullar arasında ilk beşe girecek. Bu sene ekonomi-finansta birinci olduk. Çok ciddi bir tercih var. Öğrencilerimiz okulumuza gelmek istiyor. Bir bölüme ortalama 300 öğrenci müraacat ediyorsa, bizim okulda 500 öğrenci tercih ediyor. Bursa'da vakıf üniversitenin olmaması büyük bir talihsizlik. Şu anda İnegöl'de fakülteler, meslek yüksekokulları var ve sadece bir rektör lazım. Doğu, Batı ve Kuzey'de bir devlet üniversitesi şart. İkisi de en az bir vakıf üniversitesi olmalı. Bursa'ya beş üniversite, 150 bin öğrencilik bir potansiyelle 2070-2080'e kadar yeter. Bunu 20 sene önce de söyledim. Üniversite önemli bir vizyon, şehre direkt katkıda bulunuluyor."

Kaynak: Reyhan Özbakır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.