Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Psikologlar yeni okula başlayacak öğrenci velilerine uyarılarda bulunuyor

Okulların açılmasıyla birlikte minik öğrenciler, ilk kez okul deneyimi yaşayacak olmanın heyecanını ve stresini bir arada yaşıyor. Bu süreçte çocukların okula uyum sağlamaları kadar, ebeveynlerin de çocuklarına nasıl destek olacakları büyük önem taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 19:07
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Psikologlar yeni okula başlayacak öğrenci velilerine uyarılarda bulunuyor

Psikologlar, okulun ilk günlerinde çocukların yaşadığı uyum sorunlarının altını çizerek, ebeveynlere önemli önerilerde bulunuyor.

EBEVEYNLER SAKIN VE SABIRLI OLMALILAR

Uzmanlar, çocukların okula başladıklarında aileden ayrılmakta zorlandıklarını ve bu süreçte hırçınlaşabildiklerini dile getiriyor.  Bu dönemde ebeveynlerin sakin ve sabırlı bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğine dikkat çekiyor. Çocuğun yaşadığı kaygıyı anlamak ve ona güven verici bir tutum sergilemek, uyum sürecinin daha kolay geçmesine yardımcı oluyor.

PEKİ EBEVEYNLER NELER YAPMALI? 

Psikologlar güven verici konuşmalar yapılmasını, okul öncesi ve sonrası rutinler belirlenmesini, okulun ilk zamanlarında çocukla vedalaşırlar veda anının kısa tutulmasını ve sabırlı olunmasını öneriyor. 

Uzman psikologlar, ebeveynlerin endişelerinin çocuklarına yansıdığını ve bu nedenle sakin ve güven verici bir tutum sergilemenin önemli olduğunu söylüyor. 

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.