Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temiz süt, sağlıklı gelecek

Çanakkale'de süt kalitesi, hijyen ve meme sağlığı eğitimiyle güvenli süt üretimi artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
Temiz süt, sağlıklı gelecek

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Kaldırımbaşı ve Yeniçiftlik köylerinde süt hijyeni ve meme sağlığı eğitimi düzenledi. Eğitime katılan üreticiler, süt kalitesini ve hayvan refahını artırmanın yollarını öğrendi.

Eğitime İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan da katıldı. Türkarslan, süt hijyeni ve meme sağlığının hem insan sağlığı hem de hayvan refahı için önemini vurguladı. "Bu eğitimle üreticilerimize süt hijyeni ve meme sağlığı konusunda bilgi ve beceri kazandırarak süt kalitesini ve hayvan refahını artırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Eğitimde, süt sağımı hijyeni, meme sağlığının korunması, mastitis hastalığının önlenmesi ve süt kalitesini etkileyen faktörler gibi konularda bilgiler verildi. Ayrıca, üreticilere hijyenik süt üretimi için uygulamalı bilgiler de sunuldu.

Eğitim sonunda, katılımcılara süt sağımı hijyenini ve meme sağlığını korumaya yardımcı olacak hijyen kitleri dağıtıldı. Üreticiler, eğitimin kendilerini çok geliştirdiğini ve daha kaliteli süt üretmelerine yardımcı olacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.