Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altına yatırım yapacaklar dikkat!

Türkiye'de piyasalarda yaşanan düşüşler ve paniğin sebepleri açıklandı. Gram altın TL fiyatı 2453-2467 lira aralığında. Borsa İstanbul'da sarsıcı düşüşler yaşandı. Enflasyon verisi ve yeni vergilendirme konuları önem kazandı. Uzmanlar, yatırımcılara alım fırsatı olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Altına yatırım yapacaklar dikkat!

Türkiye'de piyasalar temmuzun ilk haftasında borsa ve gram altında yaşanan düşüşle paniğe kapıldı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de yaşanan düşüşlere yönelik değerlendirmede bulunarak, "Gram altın TL fiyatı 2453-2467 lira aralığında. Düşüşle başladı temmuz ayına. Altın alacaklar, altın alayım mı diye soranlara al diye cevap veriyorum" sözlerini sarf etti.

Piyasalar dün Borsa İstanbul'da yaşanan şok düşüşle sarsıldı. Gram altında da düşüşler görüldü. Uzmanlar yurt içi piyasaların cuma günü açıklanacak enflasyon verisiyle birlikte harekete geçeceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar için dikkat çeken tavsiyelerde bulundu.

İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

BORSADA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Borsa İstanbul 10 bin 319 puanda. Yüzde 3 satıcılı. Bu satışlar devam ediyor. Biz borsada bekliyoruz. Neden değer kaybetti borsa? Ons altın 2328 dolarda. Bu hafta ajandamıza not olarak yazalım 2300-2380 doları takip ediyor olacağız.

BAKAN ŞİMŞEK'İ İŞARET ETTİ

Sayın Şimşek'in önemli açıklamaları vardı, yeni vergilerden bahsetti. Borsada ve KKM'deki kazançlarla ilgili yeni vergilendirmeden bahsetti. Satışların arkasında bu açıklamaların önemli olduğunu düşünüyorum.

"SORANLARA AL DİYE CEVAP VERİYORUM"

Gram altın TL fiyatı 2453-2467 lira aralığında. Düşüşle başladı temmuz ayına. Altın alacaklar, altın alayım mı diye soranlara al diye cevap veriyorum. Çünkü 2450-2500 lira aralığı çok kalıcı olmayacaktır bundan sonraki süreçlerde. Altın tarafında fırsat kollayanlar bu seviyeleri değerlendirmeli. Temmuzda yeni ralliler beklemeyi sürdüreceğiz.

KAYNAK:TÜRKİYEGAZETESİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.