Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın yerlisi TOGG, Çin’e mi satılıyor? Resmi açıklama en yetkili isimden geldi

Son günlerde iyice dillendirilmeye başlanan ve yerli ve milli otomobil TOGG cephesinde gelişen dedikodulara yanıt geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'nın yerlisi TOGG, Çin’e mi satılıyor? Resmi açıklama en yetkili isimden geldi

Shiftdelete.net'in haberine göre; Özellikle son dönemde BYD’nin Türkiye Pazarı’na iddialı girişiyle hızlandığı söylenen Çin-Türkiye arasındaki elektrikli araç kaynaklı yatırım görüşmelerinin, farklı bir boyuta gittiği söyleniyordu:

TOGG firmasının Çin tarafından resmen satın alınacağına yönelik dedikodulara son nokta koyuldu. İşte tüm detaylar…

TOGG YÖNETİM KURULU BAŞKANI TOSYALI: GÜNDEMİMİZDE YOK!

Geçtiğimiz hafta TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine başlayan Fuat Tosyalı, otomobilin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. TOGG’un satış oranlarındaki düşüş ve Çinli markalarla ilgili söylentilere yanıt veren Tosyalı, “TOGG’un Çinlilere ya da farklı gruplara satılması gündemimizde yok.” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, yatırımcılar ve otomobil sektöründe büyük bir rahatlama yarattı.

2 BİN 200 ARAÇ SATTIK

Tosyalı, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, TOGG’un karlılık sorunu yaşadığına dair iddialara da değindi.

“Togg, Türkiye’nin en çok satılan elektrikli otomobili. Sadece eylül ayında 2.200 araç sattık,” diyen Tosyalı, TOGG’un büyüme hedefleri ve satış performansı hakkında umut verici bilgiler paylaştı. Bu yılın ilk dokuz ayında 17 bin 49 araç satıldığı bilgisini de ekleyen Tosyalı, yeni modellerin üretimine başlanmasıyla büyümenin hızlanacağını belirtti.

2025 yılında başlayacak ihracatla TOGG’un küresel bir teknoloji markası olma hedefine ulaşması için önemli adımlar atmayı planladıklarını vurgulayan Tosyalı, otomobilin geleceği adına olumlu bir tablo çizdi. Çinli firmalara satış iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve yeni yönetimle birlikte TOGG’un çok daha büyüyeceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.