Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikkat! Fırsat aracı diye aldığınız otomobil hurda çıkabilir

Sosyal medyada ve bazı araç satış sitelerinde ‘fırsat aracı’ olarak sunulan araçlar, hurda olabiliyor. Birçok alıcı bu yöntemle kandırılabiliyor. Uzmanlar, otomobil satın alırken ekspertiz yaptırılması konusunda uyarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 16:39
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Dikkat! Fırsat aracı diye aldığınız otomobil hurda çıkabilir

Sosyal medyada bazı araç satıcıları piyasanın daha altında olan fiyatla ‘Fırsat aracı’ başlığıyla araçları satışa sunuyor. Piyasanın çok altında fiyatlarla satışa sunulan araçlar, başta vatandaşları sevindiriyor olsa da ardından büyük bir hayal kırıklığına uğratıyor.

DOLANDIRICI KONUŞMALARIYLA GÜVEN VERİYOR

Bu dolandırıcılar hurda araçları, fırsat aracı diye sunuyor. Müşteri, satıcı ile iletişime geçip aracı satın almak istediğini ve ekspertize sokmak istediğini belirttiğinde ise  “Aracın sigortası olmadığı için ekspertize götürürsek araç bağlanır. Ben noterde motor garantisi veriyorum.” şeklinde bir cevap alıyor.
Güven vererek konuşan bu dolancıların tuzağına düşen müşteriler, aracı ekspertize sokmadan satın alıyor ve piyasa değerinin çok altında, temiz bir araç sahibi olduğunu düşünürken, hurda araç aldığı gerçeğiyle karşılaşıyor.

UZMANLAR EKPERTİZ YAPTIRILMASI KONUSUNDA UYARIYOR

Ekspertiz firması çalışanları ise aracın ekspertize sokulmadan alınmaması konusunda uyarırken, fırsat gibi görünen bu tekliflerin ardında genellikle sorunlu araçlar olduğunu söylüyor. 
Uzmanlar otomobil alacak olanları sosyal medya üzerinden yapılacak araç satışlarında mağdur olmamaları adına dikkatli davranmaları konusunda da uyarıyor.

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.