Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Domates ve biber fiyatları yükselişte!

Yaz mevsiminin sonlarına yaklaşırken domates ve biber fiyatlarındaki keskin artış, tüketicileri zor durumda bırakıyor. Sebze tezgâhlarında yaşanan bu dalgalanma, sofralara  da yansıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 16:07
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Domates ve biber fiyatları yükselişte!

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan domates ve biberin fiyatları, son haftalarda hızla yükselerek vatandaşları zor duruma soktu. Pazarlarda ve marketlerde fiyatların sürekli değişmesi, tüketicilerin cebini yakıyor.

Domates tezgahlarda yerini minimum 40 liradan yerini alırken, sivri biber ise 60 liradan yer aldı. Vatandaşlar yüksek fiyatlara tepki göstermeye devam ediyor. 

Son haftalarda domates ve biber fiyatlarında gözlenen yükseliş, vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Özellikle üretici maliyetlerinin artması ve hava koşullarının etkisiyle pazarlardaki sebze fiyatları neredeyse iki katına çıktı. 

Tüketiciler, bu beklenmedik artışlar karşısında bütçelerini zorlamak zorunda kaldıklarını dile getirirken, üreticiler ise maliyetlerin yükselmesinden şikayet ediyor. 

Öte yandan kış aylarının yaklaşması ve domates ile biber hasadının neredeyse tamamlanmış olmasının da fiyatlardaki artışa etkisi büyük.

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.