Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en zengin 10 insanı listesi değişti!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, dünyanın en zengin 10 insanı listesi Ekim 2024 itibarıyla değişti. Bir dönem dünyanın en zengin adamı olarak listede yer alan Jeff Bezos, uzun bir süredir ikinciliğe düşmüştü. Şimdi Bezos, koltuğunu Mark Zuckerberg'e kaptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 18:15
Kaynak: AA
Dünyanın en zengin 10 insanı listesi değişti!

Meta kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, 2024 Ekim ayı itibarıyla dünyanın en zengin ikinci insanı oldu. Bloomberg Milyarder Endeksi'ne göre Zuckerberg, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geçerek 206 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıraya yükseldi. Birinci sıradaki isim ise şaşırtmadı.

MARK ZUCKERBERG, DÜNYANIN EN ZENGİN İKİNCİ İNSANI

Meta, son 20 yılda dünyanın en yaygın kullanılan sosyal medya platformlarından biri haline gelmiş vaziyette. Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi popüler uygulamalara sahip olan şirketin aylık 3 milyardan fazla aktif kullanıcısı var. Ayrıca 1,255 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük yedinci şirketi konumunda.

Meta'nın hisseleri 2023'ün başlarında yükselmişti ve Mark Zuckerberg'in Ocak 2022'den bu yana ilk kez dünyanın en zengin 10 insanı arasındaki konumunu yeniden kazanmasını sağlamıştı. Financial Times'ın bildirdiğine göre, Meta'nın hisseleri, şirketin 2024'ün ikinci çeyreğine ilişkin beklenenden daha güçlü satış sonuçlarının açıklanmasının ardından yüzde 23 oranında yükseldi. Meta'nın büyük dil modelleri konusundaki önemli gelişmeleri, yapay zeka sohbet botlarını daha da güçlendirdi ve bu da Zuckerberg'in servetine katkı sağladı.

TRİLYONERLİK YOLUNDA İLERLİYOR

Informa Connect'in raporuna göre Mark Zuckerberg, mevcut yıllık yüzde 35,8'lik büyüme oranını sürdürmesi halinde 2030 yılına kadar trilyoner statüsüne ulaşabilir.

DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANI KİM?

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki, dünyanın en zengin insanı halen 256 milyar dolarlık servetiyle Tesla CEO'su Elon Musk. Musk ile Zuckerberg'ın servetleri arasında, yaklaşık 50 milyar dolarlık bir fark bulunuyor.

Dünyanın en zengin insanları şu şekilde:

Elon Musk - 256 milyar dolar

Mark Zuckerberg - 206 milyar dolar

Jeff Bezos - 205 milyar dolar

Bernard Arnault - 193 milyar dolar

Larry Ellison - 179 milyar dolar

Bill Gates - 161 milyar dolar

Larry Page - 150 milyar dolar

Steve Ballmer - 145 milyar dolar

Warren Buffett - 143 milyar dolar

Sergey Brin - 141 milyar dolar

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.