Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emtiada Çin hayal kırıklığı

Çin’den beklenen destek paketinin gelmemesi üzerine paladyum yüzde 2 ve bakır yüzde 2,2 satıcılı seyretti. Öte yandan Brent petrol yüzde 1,6 gerileme gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 09:31
Kaynak: AA
Emtiada Çin hayal kırıklığı

Çin yönetimi bu yılki ekonomik hedeflerine ulaşacağından emin olduğunu belirtip büyümeyi daha fazla destekleme sözü verse de ilave teşvik adımları açıklamayarak yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.

NDRC Başkanı Zheng Shanjie’nin yaptığı açıklamanın ardından, demir cevheri beş aylık zirveden düştü ve baz metaller gerileme gösterdi.

Çin ekonomisinin büyük ölçüde istikrarlı kaldığını ancak daha karmaşık iç ve dış ortamlarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Zheng, "Çin ekonomisi üzerindeki aşağı yönlü baskılar da artıyor ve bazı sektörlerde rekabet yaşanıyor" dedi.

Emtiada Çin hayal kırıklığı

Singapur'daki demir cevheri vadeli işlemleri, seansın başlarında benzer bir miktarda artış gösterdikten sonra yüzde 4'e kadar düştü. Öte yandan paladyum yüzde 2 ve bakır yüzde 2,2 satıcılı seyretti. Brent petrol ise yüzde 1,6 geriledi.

Yonggang'dan Jiang, "Çin'den gelen teşvikler şu ana kadar temel metaller için önemli bir geri dönüş sağlamayacak. Büyük fiyat artışları görebilmemiz için teşviklerin tüketimde gerçek bir artışa yol açtığını görmemiz gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.