Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gram altın bir anda fırlayacak

Altın fiyatlarında yeni dönem başlıyor. Gram altın bir anda fırlayacak. Altın fiyatlarında bomba bir tahmin geldi. Altın, dolar ve euro ekseninde hareketli saatler yaşanırken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcılar için dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 21:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Gram altın bir anda fırlayacak

Posta'nın haberine göre, Altın piyasasında en düşük 3 milyon 35 bin 998,50 lirayı, en yüksek 3 milyon 62 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,4 artışla 3 milyon 62 bin lira oldu. Standart altının kilogram fiyatı, dün günü 3 milyon 50 bin liradan tamamlamıştı.

KMKTP'de, altında işlem hacmi 6 milyar 453 milyon 223 bin 584,37 lira, işlem miktarı ise 2.200,64 kilogram oldu.

Tüm metallerde işlem hacmi de 6 milyar 855 milyon 787 bin 295,97 lira düzeyinde gerçekleşti.

Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar, Vakıf Katılım Bankası, İstanbul Altın Rafinerisi, İAR Döviz ve Kıymetli Madenler, Ziraat Bankası ile AgaBullion Kıymetli Madenler olarak sıralandı.

İSLAM MEMİŞ AÇIKLADI 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar ve Euro çerçevesinde yeni haftaya dair değerlendirmelerde bulundu.

Gram altının 100 liralık bir bant aralığında olduğunu belirterek alım konusundaki görüşlerini paylaştı. Memiş youtube kanalı üzerinden yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi:

"Para piyasalarındaki ve yoğun bir haftayı geride bırakıyoruz. Özellikle sert dalgalanmaların yaşandığı bir haftaydı.

Bu hafta, borsadaki sert düşüşler, Euro’daki gerilemeler, altın ve kripto paralardaki yatay seyir en çok dikkat çeken gelişmelerdi. Amerika’da açıklanan tarım dışı istihdam verisi ise küresel piyasalar için önemliydi.

Piyasalarda genel beklenti 150 bin kişiydi, ancak 254 bin olarak açıklandı. Dalgalanma olsa da piyasa üzerindeki etkisi sınırlı kaldı."

Uluslararası piyasalarda dolar endeksinin 102 seviyesinin üzerinde yükselmesi nedeniyle dolar, hem yurtiçinde hem de yurtdışında haftanın en güçlü varlığı olarak değer kazandı.

Dolar karşısında en fazla değer kaybeden para birimi ise Euro oldu. Euro/dolar paritesi, 1.1050 destek seviyesini kırarak 1.10 seviyesini de geçti ve 1.0950 seviyesine yöneldi, şu anda ise 1.0970 seviyesinde.

"Bu hafta, euronun değerinin düşük olduğunu ve elimde TL olsa euro almayı tercih edeceğimi belirtmek isterim. Bu haftanın alınabilecek en güçlü varlığı euro olarak görüyorum."

Dolar endeksinin 102 seviyesinin üzerine çıkmasıyla dolar/TL kuru da yeniden 34 lira seviyesinin üzerine çıktı.

Dolar/TL kurundaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını, yıl sonuna kadar 40 lira seviyesinin üzerine çıkacağına dair öngörümde bir değişiklik yapmadığımı hatırlatmak isterim.

'MAKAS ARALIĞI GENİŞLİYOR' 

Serbest piyasalarda bu hafta makas aralığı oldukça genişti. Dolar/TL, Euro/TL, gram altın ve gram gümüşte makas aralıkları açıldı ve açılmaya devam edebilir.

Ons altındaki sert düşüşlere rağmen gram altına yansımasını fazla görmüyoruz. Resmi kur ile serbest piyasa kuru arasındaki farkı dikkate almak gerekiyor.

ONS ALTIN 

Ons altın şu anda 2.660 dolar seviyesinde bulunuyor. Sert bir düşüş sonrası hızlı bir toparlanma gösterdi. 2.600 dolar seviyesinin altına inmeden 2.623 dolar seviyesine kadar gerilemişti ve buradan bir tepki alımı geldi. 2.630 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi ve bu seviyenin altına kalıcı olarak inmek istemiyor.

GRAM ALTIN 

Gram altın ve ons altın konusunda beklemeye devam ediyoruz. Serbest piyasalarda gram altın 3.065-3.080 lira aralığında işlem görüyor. Şu an bu seviyelerden alım yapmıyoruz.

'TABAN VE TAVAN ARASI 100 TL' 

Ons altın 2.580 dolar seviyesine inerse, gram altının 3.000 liranın altına düşmesini bekleyeceğiz. Ons altını takip ettiğimizden dolayı gram altın tarafında şu an beklemedeyiz.

Peki, gram altında hangi aralıkları izliyoruz? Aşağıda 2.980 lira seviyesi, yukarıda ise 3.080 lira seviyesi bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.