Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İGA'nın 665 milyon euroluk yatırım planı

Londra’da konuşan İGA Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen İGA'nın özel jet terminali ve güneş enerjisi santrali için 665 milyon euroluk yatırım yapacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 16:53
Kaynak: AA
İGA'nın 665 milyon euroluk yatırım planı

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş. özel jet terminali ve havalimanının enerjisini sağlayacak güneş enerjisi santrali için 665 milyon euro yatırım yapacak.

Londra’da konuşan İGA Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen Türkiye’deki yüksek borçlanma maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda yatırımı kendi kaynaklarından yapmayı planladıklarını bildirdi.

Bilgen İstanbul Havalimanı’ndaki üç piste ek olarak bir pistin inşasına başladıklarını, mevcut iki yedek piste bir yedek pist ekleyeceklerini belirtti. Bilgen IGA’nın yolcu sayısının bu yıl civarında artışla yaklaşık 85 milyona ulaşmasını bekliyor.

İstanbul Havalimanı yolcu sayısı bakımından Londra Heathrow Havalimanı’nın ardından Avrupa’da ikinci sırada bulunuyor. Bilgen önümüzdeki iki yılda İGA’nın Heathrow’u yolcu sayısında geçmesini beklediklerini dile getirdi. 90 milyon yolcuyu ağırlamak üzere inşa edilen mevcut terminal Bilgen’e göre 120 milyon yolcuya hizmet vermek için konfigüre edilebilecek durumda. İGA imtiyaz sözleşmesinin sona ereceği 2043’e kadar altı ana pist ile 200 milyon yolcuya hizmet vermeyi bekliyor.

Transit noktası olarak Körfez hub’larıyla rekabet eden İGA Bilgen’in verdiği bilgiye göre Çin havayollarını İstanbul Havalimanı’na getirmek için görüşmeler yürütüyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.