Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İstatistik Komisyonu Toplantısı yapıldı

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İstatistik Komisyonu Toplantısı (OIC-StatCom) dün ve bugün Ankara'da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 13:01
Kaynak: AA
İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İstatistik Komisyonu Toplantısı yapıldı

Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezinde (SESRIC) düzenlenen toplantı kapsamındaki etkinliklere, başta TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya ve kurum temsilcileri olmak üzere 30'dan fazla ülkenin ulusal istatistik kurum başkanları katıldı.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankası (UN TECHNOLOGY), 21. Yüzyıl İstatistikte Kalkınma Ortaklığı (PARIS21), Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE), İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Dünya Bankası (WORLD BANK) gibi kuruluşların temsilcileri de toplantıya katılım sağladı.

15-16 Ekim'de gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında TÜİK uzmanları tarafından "Sürdürülebilir kalkınma hedefleri: SDG 2 (sıfır açlık) göstergelerinin izlenmesi ve raporlanması, sosyal korumada kapsayıcı veri toplama, yeni veri kaynakları ve teknolojileri için etik, makine öğrenimi ve yapay zekanın resmi istatistiklerde benimsenmesi, 2020 dünya nüfus ve konut sayımı programı turu: Öğrenilen dersler ve ileriye dönük yol" konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.