Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaspersky, 6,6 milyondan fazla saldırı girişimi tespit etti

Kaspersky, popüler oyunları yem olarak kullanan siber suçluların hedef aldığı tekil kullanıcı sayısının 2024'ün ilk altı ayında 2023'ün ikinci yarısına kıyasla yüzde 30 arttığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:34
Kaynak: AA
Kaspersky, 6,6 milyondan fazla saldırı girişimi tespit etti

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kaspersky uzmanları çocuklara yönelik popüler video oyun kılığına giren tehditleri inceleyerek 1 Temmuz 2023 ile 30 Haziran 2024 arasındaki dönemi analiz etti. Raporlanan dönem boyunca Kaspersky güvenlik çözümleri, siber suçluların çocuk oyunlarının markalarını yem olarak kullandığı 6,6 milyondan fazla saldırı girişimi tespit etti.

Bu araştırma için seçilen 18 oyun arasında saldırıların çoğu "Minecraft", "Roblox" ve "Among Us" ile ilgiliydi. Kaspersky'nin istatistiklerine göre, raporlanan dönem boyunca Minecraft kılığında 3 milyondan fazla saldırı girişimi başlatıldı. Büyük olasılıkla siber suçlular, oyunların oyuncular arasındaki popülerliğinin yanı sıra oyuncuların hile ve mod kullanma becerisine dayanarak bu saldırı yöntemini seçti. Modların ve hilelerin çoğu üçüncü taraf web sitelerinde dağıtıldığından, saldırganlar bu kaynaklar arasında kötü amaçlı yazılımları gizleyebiliyor.

Çocuk markalarını kullanan siber saldırı girişimleri arttı - BankaVitrini

Kaspersky uzmanları, 2024 yılında tespit edilen daha yüksek başarı oranlarının, genel siber tehdit ortamındaki son gelişmelerde gözlemlenen eğilimlerle açıklanabileceğine inanıyor. Diğer yandan popüler trendleri takip eden siber suçlular, genel saldırıları kullanmak yerine mevcut gündemden yararlanarak ve daha az belirgin planlar hazırlayarak saldırılar düzenliyor.

Oyunlarda en yaygın dolandırıcılıklardan biri, karakteriniz için kahramanın becerilerini geliştiren yeni görünümler (esasen kıyafet veya zırh) alma teklifi. Bunlardan bazıları yaygınken, diğerleri son derece nadir ve bu nedenle daha cazip.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.