Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kripto paralara yeni düzenleme geliyor

Kripto para sektörüne yönelik ikincil düzenlemelerin tarihi belli oldu. Sektöre yönelik düzenlemelerin Ocak 2025’te gelmesi bekleniyor. Yeni kurallar ile sektördeki işleyişinin daha sağlam bir zemine oturtulması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 23:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
Kripto paralara yeni düzenleme geliyor

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer, “İkincil düzenlemeler, süreçlerin daha net, şeffaf ve güvenilir bir çerçevede ilerlemesine önemli katkılar sağlayacak.” dedi.

Yeni düzenlemelerin yasalaşmasının ardından 6 ay içerisinde yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Kripto kanununun genel bir çerçeve çizdiğini belirten Gönençer, yeni düzenlemelerin işleyişi belirleyeceğini söyledi.

Gönençer, kanun uyarınca ve statüde yapılacak değişiklikle tüm kripto varlık servis sağlayıcıların TSPB’nin üyesi olacağını dile getirdi.

İkincil düzenlemeler sonrası yatırımcı koruyan pek çok maddenin hayata geçirileceğini söyleyen Gönençer, bu ekosisteme daha fazla kişinin ilgi göstereceğini düşündüğünü belirtti.

Gönençer, kripto varlık dünyasına ilişkin yatırımcı, piyasa ve düzenleyici otoriteler için araştırma raporları üreteceklerini de ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.