Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lükste 'Çin işkencesi' devam ediyor

Lüks sektöründe Çin'deki talep endişeleri nedeniyle yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Düşen satışlardan en çok etkilenenlerden biri olan Gucci’nin sahibi Kering SA’nın hisseleri yedi yılın en düşük seviyesine geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 18:00
Kaynak: AA
Lükste 'Çin işkencesi' devam ediyor

Kering SA’nın hisseleri Çin'deki talep endişeleri nedeniyle yedi yılın en düşük seviyesine geriledi. Şirket son zamanlarda lüks sektördeki satışlardan en kötü etkilenenler arasına adını yazdırdı.

Barclays analistleri Kering için tavsiyesini 'eşit ağırlık'tan 'ağırlık indir'e indirdi. Barclays'in bu revizyonu şirket hisselerinde hafta başında yüzde 4'ü aşan düşüşlere neden oldu.

LVMH ve Hermes hisseleri ise büyük ölçüde Asya'dan kaynaklanan talebe ilişkin endişelerin etkisiyle geçen hafta gerilemişti. Bununla birlikte bu iki şirketin hisselerinde son günlerde bir miktar toparlanma da dikkat çekti.

Aralarında Carole Madjo'nun da bulunduğu Barclays analistleri müşterilerine gönderdikleri bir notta, “Çin'deki yavaşlamadan bilhassa Gucci etkilenmiş görünüyor” yorumunu yaptı. Analistlere göre, Çin'deki tüketiciler mevcut ekonomik ortamda daha seçici davranıyor ve daha yüksek düzeyde arzu edilirliği veya ayrıcalığı olan markalara odaklanıyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.