Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Petrol 2 ayın en yüksek seviyesinde

Petrol, hükümet raporunun ABD ham stoklarının neredeyse bir yılın en sert düşüşünü göstermesinin ardından iki aydan fazla bir süredir en yüksek seviyede kapadı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 09:18
Kaynak: AA
Petrol 2 ayın en yüksek seviyesinde

ABD ham petrolü, Enerji Bilgi İdaresi'nin ABD petrol stoklarında Temmuz 2023'ün sonlarından bu yana en büyük düşüş olan 12,2 milyon varillik bir düşüş bildirmesinin ardından yüzde 1,3 yükselerek varil başına 84 dolara yaklaşarak Nisan ortasından bu yana en yüksek kapanış fiyatına ulaştı. Ham petrol Haziran ayının başından bu yana yaklaşık yüzde 14 civarında seyrediyor.

Petrol, yüksek talep görünümü ve olası faiz indirimi ile iki ayın en yüksek  düzeyine yakın – Sanayi ve Ekonomi Haberleri / Sanayi Haber Ajansı /  Industry News Agency

OPEC+'nın arzı kısıtlamasıyla ham petrol bu yıl güçlü bir şekilde yüksek seyrediyor ve hisse senedi piyasalarındaki risk iştahı vadeli kontratlara yardımcı oluyor. Yatırımcıların İran'ın yanı sıra Fransa ve İngiltere'deki seçimleri izlemesi nedeniyle jeopolitik riskler de kazanımlara katkıda bulunuyor. Ortadoğu'da İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin daha geniş bir çatışmaya dönüşme tehlikesi var.

Petrol 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi - Kıbrıs Gazetesi - Kıbrıs  Haber, KKTC Son Dakika ve Gündem Haberleri

Yakın zamanda, potansiyel olarak aktif bir kasırga sezonuna ilişkin endişeler, Beryl Kasırgası'nın Karayipler üzerinden Jamaika'ya doğru ilerlemesi nedeniyle fiyatları destekledi. ABD'deki makroekonomik ortam olumsuz rüzgarları da beraberinde getirdi. Fed Başkanı Jerome Powell Salı günü yaptığı açıklamada, son ekonomik verilerin enflasyonun aşağı yönlü bir yola girdiğini gösterdiğini söyledi ancak yetkililerin faiz oranlarını düşürmeden önce daha fazla kanıta ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.