Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rekabet Kurulundan BP'nin Petrol Ofisi'ne devrine koşullu izin

BP Petrolleri ve BP Turkey'in tüm hisselerinin Petrol Ofisi tarafından devralınması işlemine sunulan taahhütlerin kabul edilmesiyle koşullu olarak izin verildi. Buna göre PO, çoğunluğu iki yıl içinde olmak üzere 115 akaryakıt istasyonunu elde çıkaracak. Gaz yağı dağıtımı açısından üç yıl boyunca 606 ton satış hacmini geçmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 12:35
Kaynak: AA
Rekabet Kurulundan BP'nin Petrol Ofisi'ne devrine koşullu izin

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada BP Petrolleri ve BP Turkey'in tüm hisselerinin Petrol Ofisi'nin Petrol Ofisi'ne devrine izin verildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Rekabet Kurulu; BP Petrolleri Anonim Şirketi ve BP Turkey Refining Limited Şirketi’nin tüm hisselerinin Petrol Ofisi Anonim Şirketi tarafından devralınmasına yönelik işlemi inceledi. Kurul inceleme kapsamında akaryakıt sektörünün akaryakıt temini, dağıtımı, depolaması ve perakende satışı gibi tüm aşamalarında işlemin etkilerini ayrıntılı olarak ele aldı.

Rekabet Kurumu Onay Verdi: Petrol Ofisi, BP Türkiye'yi Satın Alıyor -  EKONOMİ - Samsun Hedef Halk Gazetesi İnternet Haber Sitesi

Kurul, ilk kez coğrafi alan tespitinde perakende satış pazarının dinamiklerini ulaşılabilirlik temelli yeni bir analiz çerçevesinde derinleştirdi. Yerel ölçekte yoğunlaşmanın etkisini ortaya koyabilmek için yakalama alanları olarak ifade edilen mikro pazarlar özelinde analizler gerçekleştirdi. Analizin ilk adımı olarak 12.500’e yakın akaryakıt, 10.500 üzerinde otogaz-LPG bayisinin koordinatları belirlendi ve satış miktarı verisi ile her bir ürün grubu özelinde eşleştirildi. Devre konu varlık olarak nitelendirilebilecek BP istasyonları, yakalama alanlarının merkezi olarak değerlendirilerek diğer dağıtıcıların istasyonları ile arasındaki mesafe hesaplandı.

Petrol Ofisi pazar liderliğini pekiştirdi - Auto World Dergisi

PETROL OFİSİ 115 AKARYAKIT İSTASYONUNU ELDEN ÇIKARACAK

Rekabet Kurulu rekabetçi endişe görülen pazarların kendine has yapısını ve birbirleriyle olan ilişkisini de dikkate alarak yaptığı inceleme sonucunda, Petrol Ofisi AŞ tarafından sunulan taahhütlerin ortaya koyulan rekabetçi endişeleri gidermekte yeterli olduğu sonucuna ulaştı ve 12.09.2024 tarih ve 24-37/885-379 sayılı kararla işleme koşullu olarak izin verildi. Sunulan taahhüt metnine göre temel olarak Petrol Ofisi AŞ:

Akaryakıt İstasyonları Bilgileri | Petrol Ofisi

İşleme Rekabet Kurulu tarafından izin verilmesinden itibaren büyük çoğunluğu iki yıl içerisinde olmak üzere 115 akaryakıt istasyonunu elden çıkaracak.

Pay sahibi olacağı akaryakıt depolama tesislerinde sözleşmeye devam etmenin Petrol Ofisi AŞ tarafından objektif olarak beklenemeyeceği haller hariç olmak üzere üçüncü taraflar ile akdedilen mevcut kiralama sözleşmelerini sona erdirmeyecek, akaryakıt depolama hizmetleri pazarında faaliyet gösteren ATAŞ Anadolu Tasfiyehanesi AŞ’deki toplam kapasitenin yüzde 50’sine tekabül eden depolama hacmi olan 288.707 m3 kapasiteyi ve Çekisan Depolama Hizmetleri Ltd. Şti.’ye ait Antalya Terminali’ndeki toplam kapasitenin yüzde 52’sine tekabül eden 21.104,93 m3 depolama hacmini yıllık bazda üç yıl boyunca aşmayacak, hâlihazırda faal durumda olmayan Tasfiye Halinde Ambarlı Depolama Hizmetleri Ltd. Şti. ile Çekisan Depolama Hizmetleri Ltd. Şti.’ye ait Çekmece Terminali’ndeki oy hakkını gelecekte yeniden faaliyete başlamama yönünde kullanacak.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.