Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rekora doymayan altın ve dövizde son durum!

Geçtiğimiz hafta başından bu yana ons altının dengede durmaya çalışması iç piyasadaki altın türlerinin de fiyatlarında oynamalara neden oldu. Diğer yandan rekora doymayan dolar ve Euro ise yükseliş göstermeye devam ederken piyasalardaki son durum neye işaret ediyor? İşte uzmanından açıklamalar…

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Rekora doymayan altın ve dövizde son durum!

Merve Özdemir ÇEVİK / Onur POLAT / HERKES DUYSUN

Kabine değişikliğinin ardından yeni haftaya yükselişle başlayan gram altın son haftalarda hızlı yükselişini sürdürüyor. Altındaki hızlı yükselişi ise dolar ve Euro’da takip ediyor.

Piyasalardaki son durumu yorumlayan Akça Kuyumculuk mağaza sorumlusu Ayhan Şen ise altının hiçbir zaman değer kaybetmeyeceğinin altını çizerek, altın alacak olanlara da, “Altın her dönem alınır ve orta vadede bir yatırım aracıdır. Trilyonlarım olsa hiçbir şekilde dolara yatırmam” dedi.

 

Seçim üzeri piyasalardaki belirsizliğin seçim sonuçları netleştikten ve kabinenin oluşmasından sonra biraz daha güven oluşturduğunu söyleyen Akça Kuyumculuk mağaza sorumlusu Ayhan  Şen, “Bu süreçten sonra insanlar artık paralarını bir yerlere yatırmanın vaktinin geldiğini düşünerek harekete geçti. Unutmayın altın her dönem güvenli bir limandır. Bana sorarsanız altın her dönem alınır. Altını ne zaman bozduracağınız önemlidir, kısa vadede alınabilecek bir ürün değildir. Altın orta vadede bir yatırım aracıdır. Trilyonlarım olsa hiçbir şekilde dolara yatırmam.” dedi.



Güncel altın fiyatları ise şu şekilde;

7 Haziran gram altın fiyatı 1.400 liradan işlem görürken, çeyrek altın fiyatı alış: 2.329,00 satış: 2.389,00,  yarım altın fiyatı alış: 4.672,00 satış: 4.779,00, tam altın fiyatı alış: 9.194,21 satış: 9.433,07, Cumhuriyet altını fiyatı alış: 9.243,00 satış: 9.383,00 olarak piyasada değer buluyor.

Diğer yandan da uzun uzun kuyrukların oluştuğu döviz bürolarında ise dolar ve Euro’nun yükselişte olmasına rağmen vatandaşların yine de gelip döviz yaptırmak için sıraya girdiklerini söyleyen yetkililer bu kuyrukların bir müddet daha devam edeceğini ifade ettiler.

6 Haziran Salı günü 21,67'le tarihi zirvesini gören dolar ise bu kez de, 22,30'u gördü. Sabah saatlerde ise dolar 22,19'dan işlem görürken Dolar/TL, 14 Mayıs seçimlerinden önce 19,58, 28 Mayıs'taki seçimlerden önce ise 19,97 seviyesindeydi. Euro/TL ise güne yüzde 3'lük yükselişle 23,7638 TL'den işlem görüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.