Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal: Türkiye’de internet sudan ucuz

Türk Telekom’da yılın ikinci çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçların kamuoyu ile paylaşıldığı ve Salı günü düzenlenen toplantıda şirketin CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’de internet tarifeleri ‘sudan ucuz’ demek yanlış olmaz” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 00:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal: Türkiye’de internet sudan ucuz

EURONEWS TÜRKÇE'nin haberine göre,Türk Telekom’da yılın ikinci çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçların kamuoyu ile paylaşıldığı ve Salı günü düzenlenen toplantıda şirketin CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’de internet tarifeleri ‘sudan ucuz’ demek yanlış olmaz” ifadelerini kullandı. Önal’ın sözleri, Türkiye’de internet aboneliği fiyatlarının artışının sosyal medyada sabah saatlerinden itibaren gündem olmasından sonra geldi.

Sosyal medyada paylaşıldığı şekliyle, “fiyatlardaki yüzde 200 ila 300’lük artışın gerçeği yansıtmadığını” söyleyen Önal, “Vatandaşlarımız markete her gittiğinde küçük küçük zamlarla karşılaştılar. Ancak bizim sektörümüzde yıllık taahhütler var,” dedi.

Önal ayrıca, “Ancak yıllık taahhütler kapsamında enflasyon hesabı ile elbette yenileme dönemlerinde tüketiciler zamlarla karşılaşıyor. Biz burada da tüketicileri mağdur etmemeye çalışıyoruz,” diye devam etti.

“Fiyatlar Avrupa’nın çok altında. Hatta Irak’ta bile çok daha pahalı tarifeler.

Bugün Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak Türkiye’de internet tarifeleri ‘sudan ucuz’ demek yanlış olmaz.”

Diğer taraftan, toplantıda Türk Telekom’un yılın ikinci çeyreğinde 1,4 milyar Türk Lirası net kâr elde ettiği, bu rakamın altı aylık dönem için 2,5 milyar Türk Lirası olduğu duyuruldu.

Konsolide gelirler yılın ilk yarısında yüzde 5’lik artışla 63,2 milyar Türk Lirası’na çıkarken, ilk çeyrekteki artış yüzde 4,4 olarak hesaplandı.

Ayrıca, Türk Telekom’un son 12 aylık periyotta 1,9 milyon yeni mobil faturalı abone kazandığı, 2024 yılının ikinci çeyreği itibarıyla toplam abone sayısının 52,9 milyona yükseldiği belirtildi.

Önal son olarak Türkiye Varlık Fonu’nun sahipliğindeki iki telekomünikasyon şirketi Turkcell ve Türk Telekom’un birleşmesine dair bir gündemlerinin olmadığını vurguladı ve ortak altyapı çağrılarına ise şu cevabı verdi: “Şimdiye kadar neredeyse fiber altyapının büyük bölümünü yapmış bir şirket olarak diğer şirketlerin ortak altyapı taleplerini ‘Türk Telekom’un altyapısına çökme’ hamlesi olarak görüyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.