Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turkcell'e son 1 yılda 1,8 milyon faturalı yeni abone

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, 2024'ün ikinci çeyreğinde faturalı abone sayısının 477 bin arttığını, son bir yılda ise 1,8 milyona ulaştığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 12:37
Kaynak: AA
Turkcell'e son 1 yılda 1,8 milyon faturalı yeni abone

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçları paylaşan Turkcell, güçlü sonuçlar elde ederek, mobil ve sabit hizmetlerde büyümeye devam etti.

Turkcell, 30'uncu yıl kutlamaları çerçevesinde hayata geçirdiği kampanyalarla mobil abone kayıp oranını yüzde 1,5 ile son altı yılın en düşük seviyesine çekti. Sabit geniş bant tarafında ise fiber abonelerde 42 bin net artış sağlanarak, toplam fiber abone sayısı 2,4 milyona ulaştı.

Yılın ikinci çeyrek döneminde net abone sayısını 346 bin artıran şirketin Türkiye'deki toplam abone sayısı 43,2 milyona ulaştı. Makroekonomik faktörler göz önünde bulundurulduğunda dirençli bir performans sergileyen Turkcell'in grup gelirleri yılın 2. çeyreğinde 34,9 milyar lira olurken, 14,9 milyar TL FAVÖK ile yüzde 42,6 FAVÖK marjı elde edildi.

Net kar ise düşük kur farkı giderleri ve etkin risk yönetiminin katkısıyla 2,9 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Paycell ve Financell markalarıyla sunduğu techfin alanındaki faaliyetleri de Turkcell'in ikinci çeyrekteki finansal sonuçlarına güçlü katkı sağladı. Financell'in gelirleri yıllık bazda yüzde 33,9 artışla 947 milyon liraya ulaşırken, Paycell'in güvenli ödeme çözümleri yıllık bazda yüzde 15,8 büyüdü.

"Sonra Öde" hizmetinin işlem hacmi yüzde 34 artarak 2,6 milyar lira olurken hizmete sunulduğundan bu yana yüksek talep gören POS çözümleri, işlem hacmindeki yüzde 86 artışla ürün portföyündeki yerini güçlendirmeye devam etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.