Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zenginler listesinde zirve iyice kızıştı! Zuckerberg atağa geçerek...

Dünyanın en zenginleri listesinde zirvede bulunan dev şirketlerin fenomen sahipleri arasındaki büyük çekişme devam ediyor. Zuckerberg, Amazon kurucusu Jeff Bezos'un önüne geçti. İşte listede son durum...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
Zenginler listesinde zirve iyice kızıştı! Zuckerberg atağa geçerek...

Dünyanın en zengin isimleri listesinde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Dev şirketlerin fenomen sahipleri, adeta birbirleriyle yarış içinde. Bir dönem liderliği elinde bulunduran Amazon kurucusu Jeff Bezos gerilemeye devam ediyor.

MARK ZUCKERBERG, İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

Son aylarda Elon Musk dünyanın en zengin kişisi unvanını elinde tutuyorken, hemen alt sırasında büyük bir rekabet söz konusu. Geçtiğimiz aylarda Amazon kurucusu Jeff Bezos, en zengin ikinciliği Oracle kurucusu Larry Ellison’a kaptırmıştı.

Hemen ardından tekrar ikinciliğe yükselen Bezos’a yeni sürpriz tanıdık bir isimden.

Bloomberg’in güncellenen milyarder listesine göre Facebook, WhatsApp ve Instagram gibi platformların sahibi Mark Zuckerberg, Bezos’u geçerek ikinci sıraya yükseldi.

Bu yükseliş, çatı şirketi Meta hisselerini adeta uçurdu. Meta Platforms, Inc. (NASDAQ:META) bu yıl yapay zeka devi Nvidia Corp.’un (NASDAQ:NVDA) ardından en iyi performans gösteren ikinci Magnificent 7 hissesi oldu.

Amazon’un 2024 yılı başından bu yana yaklaşık yaklaşık yüzde 20’lik bir kazancı söz konusu. Ancak şirketin bu yükselen performansı, Bezos’un yerinde kalmasına yeterli olmadı. Meta ismine geçmesiyle birlikte düşüşe geçen Zuckerberg’in şirketi, bu yılında başından bu yana yüzde 64’lük bir büyümeye imza attı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.