Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

81 ilde okullar 1.5 gün tatil olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde tüm okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 1,5 gün tatil ilan edildi. 81 ilde uygulanacak olan bu karar öğrenciler ve öğretmenler arasında büyük sevinç yarattı. Öğrenciler bir yandan derslerin yoğun temposundan kısa bir mola almanın tadını çıkaracak, öğretmenler ise bir soluklanma fırsatı bulacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 15:55
Muhabir: Duygu Doğan
81 ilde okullar 1.5 gün tatil olacak!

MEB’in kararına göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Salı günü tam gün tatil olacak. Bunun yanı sıra, bayramın arefesi olan 28 Ekim Pazartesi günü de yarım gün tatil ilan edildi. Böylelikle 1,5 günlük bir tatil öğrencileri ve öğretmenleri bekliyor.

VELİLER TATİL SÜRESİNİ YETERSİZ BULUYOR

Birçok veli tatilin 28 Ekim'de yalnızca yarım gün olmasındansa, Pazartesi gününün de tam gün tatil ilan edilmesinin daha iyi olacağını ifade eden bir veli şöyle konuştu:

“Çocuklarımız zaten yoğun bir eğitim temposu içinde. Yarım gün tatil olmasının anlamı nedir? Zaten pazartesi günü öğleden sonra tatil olacak. Sabah okula gitmeleri ardından birkaç saat sonra dönmeleri mantıklı değil. Madem tatil yapılıyor bu 28 Ekim de tam gün olmalı ki hem çocuklar hem de biz veliler bu duruma daha rahat adapte olalım. Öğle saatinde okuldan al, sonra akşam tekrar hazırlık yap hem aile düzeni hem de çocukların ritmini bozuyor.”

Bazı veliler ise 1,5 günlük tatilin yeterli olduğunu daha uzun tatillerin öğrencilerin derslerden kopmalarına neden olabileceğini dile getiriyor. Onlara göre kısa tatiller çocukların enerjilerini toplaması için yeterli bir fırsat sağlıyor.

Kaynak: Duygu Doğan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.