Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa barajlarında son durum!

Bir müddettir kuraklık tehlikesiyle alarm veren Bursa barajları İlkbahar yağmurlarıyla yüzleri güldürdü. Şu anda Doğancı ve Nilüfer Barajı doluluk oranları ise yüzde 100 seviyelerine geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa barajlarında son durum!

M. TAHA ÇELİKBAŞ/HERKES DUYSUN

Geçtiğimiz yıldan beri hatta kuraklığın zirve yaptığı 2019 yılından beri zaman zaman alarm veren Bursa barajları, uzun zamandır kendini gösteren İlkbahar yağışları ile yüzleri güldürdü. Neredeyse hiç suyu kalmayan Nilüfer Barajı yüzde 97 doluluk oranına ulaşırken, Doğancı Barajı’nın doluluk oranı ise yüzde 100’e ulaştı. İki barajın toplam doluluk oranı ise yüzde 80’i geçti. Henüz dağ eteklerindeki karların tam olarak erimemesi ve yağmurun da halen devam etmesi, zaten yüzde 100’lük doluluk oranına ulaşmış durumda olan barajların önümüzdeki günlerde de aynı seviyelerde kendini koruması bekleniyor.

Öte yandan Mart ayında ise Çınarcık Barajı ve arıtma tesisinde incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursalıları susuz bırakmamak için her türlü tedbiri aldıklarını, her şeyin kontrol altında olduğunu, özellikle Çınarcık Barajı projesinin tamamlanmasıyla önümüzdeki 40 yıl daha susuzluk sorunu yaşanmayacağını söylemişti. Başkan Aktaş aynı zamanda tüm bunlara rağmen suyun tasarruflu kullanılması noktasında vatandaşları da uyarmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.