Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sürerken Parti Sözcüsü Ömer Çelik, anayasa mesajı verip "Sivil anayasanın yapılması gelecek nesillere bir borçtur." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 18:01
Kaynak: AA
Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti MYK toplantısı sürerken açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

12 EYLÜL DARBESİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye büyük acılat yaşatmış olan 12 Eylül darbesinin yıl dönümüydü. Bütün darbeler aslında huzuru sağlamak için ortaya çıkarlar. Darbelerden bir gün önce varolan huzursuzluk aynı güçler iş başındayken nasıl giderilememiştir. Bu darbelerin huzuru sağlamakla ilgili değil belli bir siyasi projeyi ulaşmak üzere planladığı çok açıktır.

12 Eylül darbesinin en büyük zararlarından birisi anayasa ile ortaya çıkan, sivil siyasetin üstünlüğünü gasp eden sonuçlarıdır. Darbe anayasasından Türkiye'nin kurtulması gerekir. Bunun için de sivil anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır.

Türkiye'yi hala bu darbe sürecini taşıyan anayasadan kurtarmak gerektiği açıktır. Sivil anayasanın yapılması gelecek nesillere bir borçtur.

Demokrasinin en büyük taşıyıcısı AK Parti'dir.

AYŞENUR EZGİ EYGİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Ayşenur Ezgi Eygi'yi dualarla uğurladık. Allah rahmet eylesin. İsrail güçleri bu kardeşimizi doğrudan hedef alarak öldürmüştür. Hepsinin cinayetten yargılanması gerekir. Bazı basın kuruluşları Ayşenur kardeşimizden bahsederken militan diyorlar. Bunlar barışı smavunan herkese militan derler.

İsrail güçleri doğrudan hedef alarak öldürdü.

YUNAN BAKAN DENDİAS'IN AÇIKLAMALARI

Yunanistan'daki gelişmeleri her zaman yakından takip ederiz. Biz buradaki hak ve menfaatlerimizi masada korumak, müzakere yoluyla çözmek iradesindeyiz. İki komşu ülkeyiz. Bölgeyi istikrarsızlaştırmak amacıyla geldiğini ve gelmek istediğini biliyoruz.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.