Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzincan'da 9 kişinin öldüğü altın madeni, gazetecilere gezdirildi

İliç ilçesindeki altın madeni sahasında, 9 işçinin toprak altında kalıp yaşamını yitirdiği Anagold Maden Ocağı'nın kapıları, aylar sonra basına açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 08:33
Kaynak: DHA
Erzincan'da 9 kişinin öldüğü altın madeni, gazetecilere gezdirildi

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda 9 işçi toprak altında kaldı. İş makineleri ve yüzlerce personelin katıldığı arama çalışmaları aylarca sürdü. Nihayetinde işçilerin cansız bedenlerine ulaşıldı ve hayatını kaybeden işçiler memleketlerinde toprağa verildi.

12 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 12 kişi tutuklanırken, mahkeme sürecinde hazırlanan bilirkişi raporları sonrasında 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak, kıdemli jeoteknik mühendisi Ali Rıza Kandemir, İş Sağlığı Güvenliği Müdürü Selçuk Özdemir, Proje Müdürü Shaun Swartz, Operasyon Başkanı Lain Guille ve tasarım dizayn firması temsilcisi Ömer Ardıç'ın tutukluluk halleri devam ediyor.

HEYELAN SONRASI İLK KEZ GAZETECİLER GÖRÜNTÜLEDİ

Aylarca kapalı kalan maden sahası, heyelan sonrası ilk kez basın mensuplarına açıldı. Hukuk Direktörü Cem Aktolgalı ve Kurumsal İletişim Müdürü Onur Acar, basın mensuplarına olaydan sonra yapılan çalışmalar ve alınan yeni güvenlik tedbirleri hakkında bilgi verdi. Liç sahasındaki yığının yüzde 80'inin taşındığını belirten Aktolgalı ve Acar, heyelanın yaşandığı bölgeyi ve halen üretim yapılan alanları gazetecilere gezdirerek, yeni güvenlik önlemlerinin nasıl uygulandığını gösterdi.

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.