Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta orman yangını

İzmir'in Bornova, Manisa'nın Soma, Balıkesir'in Kepsut ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçelerinden orman yangını haberleri geldi. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. Manisa'daki yangın kontrol altına alındı, Kahramanmaraş'taki yangın söndürüldü. İzmir ve Balıkesir'de alevlerle mücadele sürüyor. İzmir'de alevlerin ulaştığı iki mahalle tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 21:00
Kaynak: İHA
İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta orman yangını

İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kahramanmaraş'torman yangını çıktı. İzmir'deki yangın Bornova'da, Manisa'daki yangın Soma, Balıkesir'deki yangın Kepsüt, Kahramanmaraş'taki yangın ise Pazarcık ilçesinde başladı.

Yangın çıkan bölgelere ihbar üzerine hava ve kara araçları yönlendirildi. Pazarcık'taki yangın söndürülürken, Soma'daki yangın kontrol altına alındı. Bornova ve Kepsut'ta alevlerle mücadele sürüyor. Orman yangını nedeniyle her iki yönde geçici olarak trafiğe kapatılan Manisa - İzmir Devlet Yolu ve Sabuncubeli Tüneli ulaşıma açıldı.

BORNOVA'DA ORMAN YANGINI

İzmir'in Bornova ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Beşyol Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer sevk edildi. Yangının 13.37'de çıktığı ve ekiplerin 13.43'te müdahaleye başladığı belirtildi.

ALEVLERİN TEHDİT ETTİĞİ EVDEKİ ÇİFT KURTARILDI

Orman yangınında alevlerin kırsal Sarnıç Mahallesi'ndeki evlere ulaşmaması için Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 20 ekip hat kurdu.

Ekiplerin müdahalesiyle 11 ev yanmaktan kurtarıldı. Bu evlerden birinde oturan Mürvet İlgen (73) ve eşi de ekipler tarafından kurtarıldı. Mürvet İlgen, "Evimiz yanacaktı, ekipler gelerek kurtardı. Beni bile kurtardılar. Alevlerin arasından aldılar. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu.

TÜNEL TRAFİĞE KAPATILDI

Ekiplerin alevlerle mücadelesi sürerken Manisa ile İzmir arasında ulaşımı sağlayan Sabuncubeli Tünelleri yoğun duman nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yoldan geçmek isteyenler alternatif güzergaha yönlendirildi. Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

YOL VE TÜNEL TEKRAR ULAŞIMA AÇILDI

Orman yangını nedeniyle her iki yönde geçici olarak trafiğe kapatılan Manisa - İzmir Devlet Yolu ve Sabuncubeli Tüneli ulaşıma açıldı.

ALEVLERİN ULAŞTIĞI 2 MAHALLE BOŞALTILDI

Bornova'da çıkan orman yangınında alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, "Yangın çıktıktan kısa süre sonra Beşyol ile Sarnıç köylerine yayıldı, civarındaki orman da yanmaya başladı. Havadan ve karadan birçok ekip yangına müdahale ediyor. 15 hava aracı var daha fazla alamıyoruz çünkü alan dar. Jandarma tedbirlerini aldı. Her iki köyü de boşalttık. Beşyol'da 3, Sarnıç'ta ise 4 ev zarar gördü. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok. Ekipler, genel anlamda da yangını tutmak üzereler." dedi. Orman ve AFAD ekipleri bölgedeki bazı kümes ve ağıllardaki hayvanları tahliye etti.

BALIKESİR'DEKİ YANGIN ORMANA SIÇRADI

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde arazide çıkan ve ormana sıçrayan yangını söndürmek için çalışma başlatıldı. Kırsal Karahaliller Mahallesi'ndeki bir arazide çıkan yangın, ormanlık alana sirayet etti. İhbar üzerine bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Yangını söndürmek için 3 uçak, 2 helikopter, 6 arazöz, 4 itfaiye aracı, 5 su ikmal aracı, 4 TOMA, 2 dozer, 1 greyder, 1 kepçe ve yaklaşık 50 personel ile havadan karadan müdahaleye devam ediliyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA ALEVLER SÖNDÜRÜLDÜ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü. Şanlıuşağı Mahallesi kırsalında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazöz, helikopter, dozer ve ilk müdahale araçları sevk edildi. Ekiplerin 1 saatlik çalışma sonucu söndürdüğü yangında, yaklaşık 3 hektar alan zarar gördü.

MANİSA'DA YANGIN KONTROL ALTINDA

Manisa'da orman yangını çıktı. Soma ilçesine bağlı Darkale Mahallesi yakınlarındaki yangın, bugün saat 11.39'da başladı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi. Alevler, ekiplerin 3 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.