Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Madende son denetim 2023 Ağustos ayının başında yapıldı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kaymasının meydana geldiği madenle ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Son denetim 2023 Ağustos ayının başında. O heyetin incelemelerinde dün gerçekleşen kaza ile ilgili herhangi bir tespit yok. Kazaya neyin sebep olduğuna dair araştırmamız devam ediyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
"Madende son denetim 2023 Ağustos ayının başında yapıldı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, toprak kaymasının meydana geldiği Erzincan'ın İliç ilçesinde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, konunun derinlemesine tetkik edilmesi ve kamuoyuna daha sağlıklı bilgi verilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yaşanan felaketin ilk anından itibaren bakanlık ve ilgili kurumların oluşturduğu kriz masasıyla konunun yakından takip edildiğini söyleyen Bayraktar, bölgede müfettişlerin görevlendirildiğini ve çalışmalara devam ettiğini kaydetti.

Açıklamalarında yaşanan elim olayın yer altı suyuna veya barajlara etkisi olabileceği yönündeki endişeleri gidermek adına ölçümler yapılarak numuneler alındığını söyleyen Bakan Bayraktar,  "Bunlarla ilgili şu anda endişe edilecek bir şey olmadığını biz buradan kamuoyumuzla paylaşmak istiyoruz. Dolayısıyla çok yakından takip ediyoruz. Şu anda birinci önceliğimiz vatandaşlarımızı oradan çıkarabilmek. Eş zamanlı olarak hem kazanın oluş sebepleri, yani kök sebebi nedir bunun ve işletmecilikle alakalı bir kusur mu var, bunu belirlemek için şirket yetkilileriyle birlikte ve ilgili arkadaşlarla çalışıyoruz. Dolayısıyla bunları da ortaya çıktıkça kamuoyumuza paylaşacağız." dedi.

İZİNLER 2021 YILINDA ALINMIŞ

Toprak kaymasının yaşandığı maden ocağının 2004 yılından beri işletme ruhsatı bulunduğunu dile getiren Bayraktar, madende faaliyetlerin yabancı bir şirketin operatörlüğünde yürütüldüğünü ve gerekli izinlerin şirket tarafından alındığını belirtti. Bayraktar ayrıca, 2021'de çevreyle ilgili izinlerin de alındığına söyleyerek, "Bizim açımızdan özellikle madencilik anlamında, işletmecilik anlamında denetimleri yakından takip edilen bir maden. En son denetim görevimiz buraya 2023 Ağustos ayında yapılmış durumda. Ağustosun başında buraya bir heyet gönderdik. Onların yaptıkları denetimlerde dün gerçekleşen maden kazasıyla alakalı herhangi bir tespit yok. Dolayısıyla bu zaman içerisinde ne olmuş olabilir, kazanın sebebiyle alakalı araştırmamız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.