Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya'da 200'ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Okay Memiş, dün meydana gelen ve merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından 200'ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 23:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 23:04
Kaynak: DHA
Malatya'da 200'ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi

Depremin ardından kente gelen AFAD Başkanı Omay Memiş, Malatya Valisi Seddar Yavuz ile birlikte bilgilendirme toplantısı düzenledi.

AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan AFAD Başkanı Okay Memiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personellerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürüldüğünü belirterek, "Şu ana kadar depremden etkilenen illerimizden 112 Çağrı Merkezimize gelen ihbar sayısı 1475. Bu ihbarların 1223'ü daha çok bilgi amaçlı, 252'si de yardım amaçlıdır. Bu depremden sonra en büyüğü 3.3 olmak üzere 200'ün üzerinde artçı depremler olduğunu da ifade etmeliyim. Sağlık Bakanlığımızdan alınan bilgiye göre 249 vatandaşımız daha çok korku ve panikten dolayı etkilendi. Çok ağır bir tablo olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Malatya'da 2 ve Elazığ'da 8 vatandaşımızın kontrol maksatlı tedavileri hastanelerde devam ediyor. Bu büyüklükteki depremlerde ülkemizdeki yapı stokunun da iyileşmesi ile beraber çok fazla olumsuz bir durum da beklemiyoruz" dedi.  AFAD Başkanı Memiş, bugün Sivas'ta yaşanan depremde korku ve panik havasından dolayı 15 ihbarın geldiğini ve Sivas'ta da saha taramaları ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Malatya Valisi Seddar Yavuz ise depremden dolayı 471 resmi binada inceleme yapıldığını belirterek, "21 okulda sıva, boya dökülmeleri nedeni ile onarım ihtiyacı duyulmuştur. Bu 21 okulda 1 gün süre ile daha eğitim öğretime ara verilmesini planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.