Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mezarı açılan Cem Garipoğlu'nun kefensiz olduğu görüldü!

İstanbul'da Münevver Karabulut'u, 15 yıl önce vahşice öldüren ve 10 yıl önce cezaevinde kendini öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ilişkin hazırlanan fethi kabir tutanağında, "Kemiklerin serbest vaziyette olup, kefen veya cesedi çevreleyen bir bez bulunmadığı" kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 17:46
Kaynak: Haber Merkezi, AA
Mezarı açılan Cem Garipoğlu'nun kefensiz olduğu görüldü!

İstanbul'da, Münevver Karabulut'u 3 Mart 2009’da Bahçeşehir’deki bir villada katleden Cem Garipoğlu bu cinayetten 197 gün sonra, 17 Eylül 2009'da, avukat tarafından polise teslim edilmişti. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki koğuşunda ölü olarak bulundu.

10 YIL SONRA MEZAR AÇILDI

Garipoğlu'nun öldüğünü değil, kaçtığını düşünen Karabulut Ailesi'nin uzun süren hukuki mücadelesinin ardından geçtiğimiz hafta Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar vermişti. Konuyla ilgili resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından fethi kabir işlemi için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişilerin mezarlığa gelmesi ile Cem Garipoğlu'nun mezarı, bugün saat 11.00'de açıldı. Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de mezarlıkta hazır bulundu.

45 dakikalık işlemin ardından Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan ceset, tabuta konularak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

GARİPOĞLU'NUN "FETHİ KABİR TUTANAĞI" ORTAYA ÇIKTI

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre Garipoğlu'nun mezarına ilişkin hazırlanan fethi kabir tutanağında, yer alan adli tıp uzmanlarının beyanlarında, mezarın iki katlı olduğu ve ilk katın boş olduğu tespiti yer aldı. Tutanakta, “Kaldırılan beton tabakaların altında bir takım kemik örneklerinin olduğu görülerek tarafımızdan mezar içerisine inildi, lüzumu halinde kimliklendirme yapılabilmesi amacıyla bulunabilen tüm kemik parçalarının alınması uygun görüldü. Burada kemiklerin serbest vaziyette olup, kefen veya cesedi çevreleyen bir bez bulunmadığı görüldü. Bir adet düğüm içeren 30x30 cm boyutunda şeffaf naylon poşet görüldü.

"CENAZE MUHAFAZA ALTINA ALINDI"

Otopsi kesisine bağlı olarak iki parça halinde kafatası mandibula ve maksilla kemiklerinde dişlerin soketlerinde olduğu her iki üst ve alt ekstremite büyük kemikleri, her iki skapula, her iki pelvis kemiği, sakrum, kosta vertebra, el ve ayak kemikleri otopsi örmek bezi içerisine konularak cenaze ceset torbası içerisinde muhafaza altına alındı” ifadeleri yer aldı.

"CESEDİN GÖRÜNTÜSÜ BAŞSAVCILIĞA GÖNDERİLECEK"

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığı cesedin, Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini isterken olay yeri inceleme ekibine mezarın ve cesedin görüntülerini CD’ye aktararak cumhuriyet başsavcılığına göndermeleri talimatı verildi.

"KAFATASI DAĞINIK BİÇİMDE BULUNDU"

Tutanakta ölenin yakınlarının hazır bulunmaması nedeniyle ceset bütünlük arz etmese dahi kimlik teşhisi yapılamadığı belirtildi. Tutanakta şu ifadeler yer aldı: “Cesedin üzerinde kefen, bez veya cesedi çevreleyen herhangi bir materyal olmadığı tarafımızdan çıplak gözle görülmüş olup, kemikler ve kafatası dağınık bir şekilde toprak üstünde bulunmuştur.

"4 GÜN TEDBİR VE ÖNLEM ALINMADI"

Her ne kadar Savcı tutanağın başında kolluk tarafından gerekli tedbir ve güvenlik önlemlerinin alındığını ifade etse de, talimat evrakının gönderildiği 26 Eylül 2024 ve sonrasında tarafımızca yapılan tespitler çerçevesinde özellikle ilk dört kolluk tarafından hiçbir tedbir ve önlem alınmadığı, mezarın çevresinin korunmasına dair hiçbir tedbir ve önlemin alınmadığı tespit edilmiştir.

"ERKEK BİREYLERDEN DNA ÖRNEĞİ ALINSIN"

Son olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılan talimat uyarınca yetki alanında olması hasebiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca infaz edilen Fethi Kabir ve bu işleme esas olabilecek tespitlerin yapılması için Garipoğlu ailesinin erkek bireylerinin YSTR DNA örneklerinin alınması elzem olup talimat Başsavcılığınca bu konuda müzekkere yazılmasını talep ediyoruz.

DNA örneklerinin güncel örneklerden çalışılmasını ve geçmişte mevcut bulunan örneklerle yetinilmemesini maddi gerçeğin ortaya çıkmasına katkı sunacağını düşünüyoruz. Bu nedenle yeniden DNA örneklerinin alınması için soruşturmayı yapan Savcılığa müzekkere yazılmasını istiyoruz talimat yazılmayacaksa ölenin yakınlarından Savcılığınızca resen DNA örneklerinin alınmasını talep ediyoruz dediler.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.