Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİT Başkanı İbrahim Kalın, HAMAS Siyasi Büro liderleri ile görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Ankara’da Hamas Siyasi Büro liderleriyle görüştü. Görüşmede, İsrail-Filistin arasında ateşkes müzakerelerinde gelinen son nokta ve rehine takası konuları ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 20:41
Kaynak: AA
MİT Başkanı İbrahim Kalın, HAMAS Siyasi Büro liderleri ile görüştü

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre MİT Başkanı Kalın ve HAMAS Siyasi Büro liderleri arasında yapılan görüşmede; insanlık dramının yaşandığı Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması ve daha fazla insani yardımın bölgeye ulaştırılması için atılabilecek somut adımlar değerlendirildi.

HAMAS’ın, müzakere sürecindeki yapıcı ve olumlu tavrının altı çizildi. İsrail’in, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarıyla desteklenen ve mutabık kalınan öneri metnine yeni şartlar getirmesinin ateşkes sürecini zorlaştırdığı kaydedildi. Görüşmede ayrıca, İsrail’in katliama yol açan saldırılarını sürdürmesinden duyulan endişe de dile getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı bu süreçte önemli bir rol üstlenerek, HAMAS üst yönetimi, İsrail, Mısır, Katar ve ABD başta olmak üzere bütün aktörlerle yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor.  

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.