Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer Belediyesi 2023 bütçesini açıkladı

Bursa Nilüfer Belediyesi 2023'teki bütçesini 1 milyar 870 milyon lira olarak açıkladı. Başkan Erdem, verdiği röportajda 2022 yılındaki 609 milyon liralık bütçe ile arasındaki farka dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Nilüfer Belediyesi 2023 bütçesini açıkladı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 2023 yılının Cumhuriyet yılı olacağını ve bu temada çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Ayrıca, 2021 yılında Nilüfer’e 35 bin kişinin taşındığını belirten Erdem, belediye bütçesinin de geçen yıla aranla 3 kat artışla 1 milyar 870 milyon liraya bağlandığını kaydetti.

2022 İklim Yılı’nda neler yapıldı?

2022 İklim Yılı’nda çevreci projeler hız kazandı. İklim krizine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem , “2022 yılı iklim yılı ilan etmiştik. Sadece Türkiye’de Bursa’da değil, dünyayı etkisi altına alan iklim krizi ile karşı karşıya kaldık. Bu iklim değişikliğinin getirmiş olduğu sorunlarla ileriki yıllarda daha fazla karşılaşacağımızı bütün uzmanlar söylüyorlar. Bizde buna dikkat çekmek için çalışmalarımızı buna göre yönlendirmeye çalışıyoruz. Sıcaklık 1 buçuk derece daha artarsa 2050 yılına kadar böyle bir tehdidin olduğunu uzmanlar da söylüyorlar. O zaman hem kuraklık, hem gıda krizi karşı karşıya kalacağız. Başka felaketlerin de olabileceği konusunda uzmanlar uyarılarını yapıyorlar. Şimdiden ne yaparsak, bugünden nasıl önlem alabiliyorsak, bundan sonraki yıllarda geleceğimizi daha iyi kurgularız diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

2023’ün bütçesi 1 milyar 870 milyon

Ekonomik sıkıntılara değinen Erdem, 1 milyar 870 milyon lira olarak açıklanan 2023 yılı bütçesinin, 2022 yılındaki 609 milyon liralık bütçe ile arasındaki farka dikkat çekti. Üstesinden geleceğiz diyen Başkan Erdem, “Bizim 362 parkımız var. Bu parkların 117 tanesinde yürüyüş ve spor alanları mevcut. Bunu daha fazlalaştırarak ve geliştirerek arttırmaya çalışıyoruz. Her yıl 15 park yapıp, 15’ini de yenileyerek programlarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. İşimiz kolay değil, biz yine de insanları güldürmek için uğraşıyoruz. Elbette sıkıntılar var. İnsanların ihtiyaçlarını anında gideremiyorsunuz. Ekonominin de bu kadar daraldığı bir yerde elbette zorluklar var. Geçtiğimiz yıl bütçemizi 3 defa revize etmek zorunda kaldık. Geçen yıl bütçemiz 609 milyondu, 2023’ün bütçesi 1 milyar 870 milyon oldu. Aradaki farkı görüyorsunuz. Hizmetleri yaparken bunları da göz ardı edilemez. Bu durum bizim gibi bütün belediyeleri de zorluyor. Bunun üstesinden geleceğiz” dedi.

Sokak hayvanları konusuna dikkat çekti

Erdem, “Sokak hayvanları ile ilgili Doğal Hayat Alanı projemiz devam ediyor. Altyapı çalışmalarını tamamladık, duvarlarını ördük. Cinslerine göre hayvanların yaşayacağı alanların tel örgülerini çektik. Tedavi ve bakım için gelecek olan hayvanların da bakımını sağlayacak merkezimizi birkaç ay içerisinde tamamlayacağız. Bu konu genel anlamda bütün Türkiye’nin meselesi. Biz de vatandaş memnuniyet anketi yaptığımızda birinci sırada sokak hayvanları çıkıyor. Bu sadece yerel yönetimlerin başa çıkacağı bir mesele değil. Yerel yönetimlerin sorumluluğu sadece barınak yapıp, tedaviye muhtaç hayvanları veya kısırlaştırması yapılmamış hayvanların bakımını yapıp tekrar alındığı yere bırakmakla sorumlu. Hayvan severler ile hayvanlardan rahatsızlık duyanlar arasında sıkıntılar var. İlçemizde çok fazla hayvan sever var. Hayvanların beslenmelerini gerçekleştiriyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.