Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Numan Kurtulmuş'tan Anayasa açıklaması: Tamamen algı yönetimi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş "İlk 4 madde ile ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir. İlk 4 madde hakkında tartışma başlatılması sürece zarar verir. 3'üncü madde ile ilgili tartışma tamamen algı yönetimidir" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 20:08
Kaynak: DHA
Numan Kurtulmuş'tan Anayasa açıklaması: Tamamen algı yönetimi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 3 gün önceki yaptığı açıklamada Anayasa'nın 3'üncü maddesinin değiştirilmesi gerektiğini ifade etmişti. Kurtulmuş'un açıklamalarına siyasi isimler tepki göstermişti.

Kurtulmuş yaptığı yeni açıklama şunları ifade etti:

"Şimdi öncelikle bir kez daha söyleyeyim bugüne kadar Anayasa ile ilgili konuşmaktan hep çekindim. Partiler arasında güzel bir birliktelik olursa bizim zihnimizden geçen TBMM'de 400'ün üzerinde oyla Anayasa geçsin.

İlk 4 madde ile ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir. İlk 4 madde hakkında tartışma başlatılması sürece zarar verir. 3'üncü madde ile ilgili tartışma tamamen algı yönetimidir. "

KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?

Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi'nde yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Yine sadece bir örnek olsun diye söylüyorum. Bizim anayasa anlayışımızda da devlet anlayışımızda da bu devletin aslı milletir. Devlet aygıtı milletin işlerini iyi yönetmek için kurulan mekanizmadır. Bu çerçevede Anayasa'da asolan milletin ihtiyaçlarının dile getirilmesi ve anlatılmasıdır. Çok sıradanmış gibi görünen devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü tabiri, Anayasa'da yer alan ve hepimizin çok sık kullandığı... Doğrudur ama bu perspektiften baktığınızda değiştirilmesi gerekir. Çünkü devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz. Bu metin milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü şeklinde ifade edilmelidir."

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.