Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Tosuncuk", Seçil Erzan olayını yorumladı: Kimse "biz dolandırıldık" demesin

Kurduğu “Çiftlik Bank” sistemiyle yüzlerce kişiyi dolandıran “Tosuncuk” lakaplı tutuklu Mehmet Aydın, “Ponzi Seçil” olarak bilinen eski bankacı Seçil Erzan’ın para toplama yöntemini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
"Tosuncuk", Seçil Erzan olayını yorumladı: Kimse "biz dolandırıldık" demesin

Piyasadan 1 milyar 500 milyon lira toplayan ve “Çiftlik Bank” adını verdiği yapılanma ile binlerce kişiyi zarara uğratan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, hapishaneden Oda TV’nin sorularını yanıtladı. Aydın açıklamalarında Seçil Erzan’ın ponzi sistemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın hapishaneye girdikten  sonra ilk kez konuştu! - Bursa Hakimiyet

“BANKA DURUMU SORGULAMALI”

Hapishanede OdaTV’nin sorularını yanıtlayan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, pek çok ünlü ismi “yüksek kar vadeli” diyerek dolandıran eski banka müdürü Seçil Erzan sorusuna, bu tür olayların sürekli olduğunu, sürekli para çıkışı nedeniyle bankanın durumu sorgulaması gerektiğini cevabını vererek, “Bu olayda beni şaşırtan nokta DenizBank’ın bir şubesinden birileri sürekli para çekiyor. Çanta çanta dövizler Seçil Erzan’ın şubesinden çekiliyor ve o şubenin müdürüne biri de çıkıp demiyor ‘Bu şubenin mevduatı neden sürekli düşüyor?’ diye” ifadelerini kullandı.

“GİREN HERKES RİSKİ BİLİR VE GİRER”

Aydın, kendisine yöneltilen, "Ünlü futbolcular ve kişiler çok yüksek faiz alabileceklerini düşünerek milyonlarca dolar kaybettiler. Siz bu olayı nasıl yorumluyorsunuz?” sorusunu ise sisteme giren kişilerin bilerek para verdiğini söyleyerek, "O insanların hepsinin aklı başında insanlar olduklarını düşünüyorum. Her insanın bir delilik sınırı vardır. Yani risk iştahı da diyebiliriz. Tüm bu insanlar çok yüksek faiz beklentisiyle yüksek risk almışlar. Sonra da para akışı durunca aman efendim dolandırıldık. Hayır, sen risk aldın hem de büyük bir risk. 'Çantayla parayı getir' diyen biri insana bile bile o parayı götürüp verdin yani şimdi kimse çıkıp biz “dolandırıldık” demesin. Bir kere senin yaptığın bu eylemin adı tefecilik. Bir de kar elde edenlerden ses çıkıyor mu? Hayır. Piramit sisteminin sonu bellidir. Giren herkes riski bilir ve girer. Sonra da yakın çevresini işe dahil eder ve sürekli büyüyen bir kar topu gibi en sonunda bir yere toplayıp parçalanmaya mahkumdur. Ayrıca bu soruların muhatabı olmaktan da esef duyarım” şeklinde cevapladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.