Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk halkı, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünün kaza olduğuna inanıyor mu?

19 Mayıs 2024 tarihinde Azerbaycan ziyareti dönüşü sırasında helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümüne dair komple teorileri konuşulmaya devam ediyor. Suikast sonucu öldürüldüğüne dair inanlar oldukça fazla. Reisi'nin ölümünün doğal yollarla olup olmadığına dair Türkiye'de yapılan ankette dikkat çeken sonuçlar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 11:59
Kaynak: Oğuzhan Osman Bilgin
Türk halkı, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünün kaza olduğuna inanıyor mu?

TÜRK HALKI REİSİ'NİN ÖLÜMÜNÜN DOĞAL YOLLARDAN OLMADIĞINA İNANIYOR

Areda Survey firmasının Türkiye genelinde 2 bin 503 kişi ile gerçekleştirdiği anket çalışmasında "İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünü neye bağlıyorsunuz" sorusu soruldu.

Ankete katılanların ezici bir çoğunluğu bu olayın bir kaza olmadığı, Reisi'nin suikast sonucu öldürüldüğüne inandıklarını gösterdi. 

Ankete katılanların %41,8'i, Reisi'nin dış ülkeler tarafından yapılan bir suikast sonucu öldürüldüğüne inandıklarını ortaya koydu. %34,7 oranında bir kesim ise ölüm nedeni olarak ülke içinden birilerinin suikasti tertip ettiklerine inandıklarını gösterdi. %23,5'lik kesim ise bu yaşanan olayın normal bir kaza olduğuna inanıyor. 

TÜRK İHALARININ ENKAZI BULMASI GURUR KAYNAĞI OLDU

Enkaz arama çalışmalarında kazanın ilk dakikalarından itibaren devrede olan Türk İHA'larının bölgeye ilk ulaşan araç olması ve kazayı tespit etmiş olması da ankette vatandaşlara soruldu. 

"İbrahim Reisi'nin helikopter enkazını Türkiye'den gönderilen bir İHA'nın bulmasını nasıl değerlendirdiniz" sorusuna ankete katılan vatandaşların %55,2'si bu durumdam "gurur duyduklarını" söyledi.

%44,8'lik kesim ise Türk İHA'larının enkazsı bulmasını "doğal karşılıyorum." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi kimdir? | Independent Türkçe

Kaynak: Oğuzhan Osman Bilgin

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.