Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Haberleri ve Güncel Gelişmeler Neler?

Bursa haberleri heyecan verici gelişmelere ev sahipliği yapıyor. Siyasetten ekonomiye, spordan sanata her alanda hareketlilik hakim.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Haberleri ve Güncel Gelişmeler Neler?

Bursa haberleri bu hafta da heyecan verici gelişmelere ev sahipliği yapıyor. Şehrimizde siyasetten ekonomiye, spordan sanata kadar her alanda hareketlilik hakim. Bu yazımızda, son 24 saatte Bursa'da yaşanan en önemli haberleri ve gelişmeleri özetleyeceğiz.

Hazırsanız, Bursa'nın nabzını birlikte tutalım! Her zaman olduğu gibi Bursa haberleri bugün de sizlerle olmaya devam edecek!

Bursa Haberleri de Siyaset Arenasında Hareketli!

Bursa siyaseti bu hafta da oldukça hareketli bir gündemle karşımızda. Son dakika gelişmelerine göre...

Bulgaristan seçimleri öncesi HÖH Milletvekilinden Orhangazi ziyareti. Bulgaristan’da son 3 yılda gerçekleşen hükümet krizleri sonrasında 9 Haziran’da erken genel seçimler yapılacak. Öncesinde Bulgaristan’daki Türk partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili Eşref Eşref Bursa’ya gelerek Orhangazi’de Balgöç üyeleri ile buluştu. Bu da bugünkü Bursa haberleri arasında yerini almıştır.

İyi Parti, 6 İlçede Nöbet Değişimi Yaptı: İYİ Parti’de; 31 Mart Seçimleri sürecinde boşalan 6 ilçenin başkanları Genel Merkez’in onadığı isimlerle netleşti. Buna göre, Nilüfer’e Osman Uçar, Mustafakemalpaşa’ya Adnan Akın, Gemlik’e Halis Çelik, Orhangazi’ye Yasin Bektaş, Kestel’e Hamza Gözüküçük ve Karacabey’e de Cem Tiryakioğlu ilçe başkanları olarak atandılar. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, “Partimiz yeni bir ruh ve farklı bir heyecan ile yoluna devam etmektedir” dedi. Ayrıca bu gelişme en son Bursa haberleri arasında yer almaktadır.

Bursa Belediyeler Birliği Yılmaz'a emanet: Bursa Belediyeler Birliği Meclisi, başkanlık seçimi gündemiyle gerçekleştirdiği toplantıda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı yeni başkan olarak seçti.

Bozbey: “Belediyenin içinde de troller var, bulup gereğini yapacağım”: Bursa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına akraba atamalarına ilişkin eleştiriler damgasını vurdu. Ak Partili meclis üyelerinin açıklama beklentisi üzerine konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bizim yaptığımız iş doğrudur. Arkadaşlarımızın tümü liyakat sahibi. Önceki dönemde Nilüfer’de başarılı işlere imza attılar. Çok net söylüyorum. Belediyenin içinde de troller var. Hepsinin tespiti ve gereği yapılacak. Hiç merak etmeyin. Önümüzdeki ay akraba listesini de paylaşacağım" dedi. Ayrıca bu son dakika Bursa haberleri arasında manşette yer almıştır.

CHP Bursa'dan kredi faizlerinin artırılmasına tepki: Halkbank tarafından Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemelerine geriye dönük zam yapılmasını eleştiren CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, esnafın zaten borç yükü altında can çekiştiğini belirtti.

Bursa Haberleri ve Bursa Ekonomisi Tam Gaz!

Bursa ekonomisi bu hafta da yatırımlar, yeni iş imkanları ve ihracat rakamlarıyla tam gaz ilerliyor. Son dakika gelişmelere göre...

Tofaş'tan 2023'te rekor ihracat. Türkiye'nin özellikle otomotiv ile tekstil sanayilerinde üretim ve ihracatını üstlenmektedir Bursa. Ek olarak Bursa'dan geçen sene 16 milyar 202 milyon 578 bin dolar ihracat yapılmıştı.

Bursa'da sanayi üretiminde artış. Türkiye'de sanayi üretiminin yoğun olduğu kentlerden biri de Bursa'dır. Ek olarak Bursa'da ocak-mart döneminde kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 14 arttı.

Bursa'da yeni tekstil fabrikası açıldı. TOSAB çevreye duyarlı bir organize sanayi bölgesi hedefiyle yola çıkmıştır. Ayrıca Bursa’daki tekstil boyahanelerini bir araya getirmek için kurulmuştur. Tekstil Boyahaneleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSAB) çatısı altındaki ilk fabrikanın temeli, düzenlenen törenle atılmıştır.

İnegöl'de zeytin hasadı başladı. İnegöl'de yetiştirilen ve her derde deva olan meyvenin hasadı başladı! Kilosu 400 TL'den satışa sunulan meyvenin faydaları say say bitmiyor. Tarlada hasadından hemen sonra pazara ve sofralara ulaşan meyve, kapış kapış satılıyor! 

Bursa'da turizm hareketliliği. Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması, kent ekonomisine de büyük katkı sağladı. Ekim ayı verilerine göre yapılan değerlendirmede, Bursa’ya gelen yabancı turist sayısında yüksek bir artış görülmüştür, yabancıların konaklama süresi ise yüzde 136 arttı. Ayrıca Bursa haberleri son dakika olarak da takip edilmektedir.

Bursa deri OSB'de günlük 500 ton ham deri işleniyor. Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB), günlük 500 ton ham deri işleme kapasitesiyle ülke ekonomisine katkı sağlamakta.

Bursa'nın işsizlik oranı açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin il düzeyinde iş gücü istatistiklerini yayımladı. Buna göre Bursa'da, işsizlik oranı %8,3 oldu.

Bursa'da Hayat Renkli Akıyor!

Bursa'da şehir yaşamı bu hafta da keyifli etkinlikler, yeni mekanlar ve önemli gelişmelerle dolup taşıyor. Son dakika haberlerine göre...

Bursa'ya yeni Gürsu Orman Park. 80 dönümlük alan üzerine kurulu Gürsu’nun ve Bursa'nın yeni yaşam alanı Gürsu Orman Park yapılan törenle açılmıştı. Ayrıca Gürsu Belediyesi’nin 2023 yılında yapımına başladığı projenin açılışı bir şölen havasında gerçekleşti.

Bursa'da yeni bisiklet yolu. Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirtaş Sakarya Mahallesi’nde başlattığı bordür, tretuvar ve bisiklet yolu çalışmaları ile bölgeye estetik bir görünüm kazandırdı. Aynı zamanda mahalle sakinlerinin ulaşımını kolaylaştırdı.

Bursa'da tiyatro oyunu:

Etekler ve Pantolonlar. BAOB Sahne.

Ata Demirer Gazinosu. Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu.

Freud'un İnsanları BAOB Sahne.

Cırcır Böcekleri İtler ve Biz. Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu.

Büyükşehir Belediyesinden parklarda ücretsiz internet. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, vatandaşların internete kolay erişimini sağlamak amacıyla kablosuz güvenli internet erişimi altyapısını açık alanlara da kurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamını kolaylaştırmaya yönelik teknolojik adımlar atmaya devam ediyor. Müzelerde kablosuz güvenli internet erişimi hizmetini kendi internet altyapısını kullanarak hizmet sunmakta. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi bu hizmetini genişletmekte. Açık alanları da kapsayarak vatandaşların hizmetine sunmaya devam ediyor.

Bursa'da Hareketli Bir Hafta!

Bursa bu hafta da heyecan verici olaylarla dolu bir hafta geçirdi. Yani yangınlar, kazalar, suçlar ve ilginç gelişmeler şehrin gündemini meşgul etti. Son dakika haberlerine göre...

Bursa'da orman yangını! 18.07.2024 tarihinde Bursa'nın Orhaneli ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına 3 itfaiye ve 1 yangın söndürme helikopteri müdahalede bulunmuştu.

Bursa'da trafik kazasında ilginç anlar! '3 tane içtim bir şey çıkar mı?' diye sordu. Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Ersin K. otomobili ile sulama tankerine çarpıp bariyerlere girdi. Olay yerine gelen polis ekibiyle pazarlık yapmaya çalışan Ersin K., “3 bira içtim bir şey çıkar mı ?” dedi. Ek olarak sürücü 174 promil alkollü çıktı. Bu sebeple Bursa haberleri trafik kazası da gündemde olan haberler arasındadır.

Bursa merkezli dolandırıcılık operasyonunda 9 zanlı yakalandı. Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, bazı şüphelilerin WhatsApp üzerinde mesajlaştıkları kişileri tehdit ederek paralarını aldıkları bilgisine ulaştı. Ek olarak bu haber ise son dakika Bursa haberleri son dakika olarak tüm medyada yer almıştır.

Bursa'da ilginç olay: Park halindeki araç kendi kendine çalışıp kaza yaptı ve yandı. Bursa'nın İnegöl ilçesinde ilginç bir olay gerçekleşti. Park halindeki bir otomobil, kendi kendine çalışıp birkaç metre hareket ettikten sonra yol kenarındaki demir dubaya çarparak alev aldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, otomobil yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. Ayrıca bu da son Bursa haberleri arasında yer almaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.