Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adana

Herkes Duysun - Adana haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Engelli arkadaşını su kanalına attığı iddia edilen sanığın cezası belli oldu Haber

Engelli arkadaşını su kanalına attığı iddia edilen sanığın cezası belli oldu

Adana'nın Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi Sümbül Caddesi'nde 9 Haziran 2023’te Haydar Eyub, iddiaya göre, sulama kanalı üzerindeki köprüde arkadaşı Ömer Yalçın ile tartıştı. Birbirlerini itekleyen 2 arkadaştan Yalçın, kucağına aldığı Eyub’u sulama kanalına attı. Çevredekiler yardıma koşarken akıntıya kapılan Eyub, bir süre sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç polisler, Haydar Eyub’un cesedini kanalda demire takılı olarak buldu. SAVCI MÜEBBET HAPSİNİ İSTEDİ Olayın ardından yakalanıp tutuklanan Ömer Yalçın hakkında Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten öldürme’ suçundan açılan davanın karar duruşmasına tutuklu Ömer Yalçın ve tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Yalçın’ın eylemini öldürme kastıyla gerçekleştirdiğini, arkadaşının zihinsel engelli olduğunu belirterek, ‘Olası kastla çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. ‘ÖLDÜRME KASTIM YOKTUR’ Son savunması sorulan sanık Ömer Yalçın, öldürme suçlamasını kabul etmeyerek, “Benim Haydar ile herhangi bir husumetim yoktur. Haydar Eyub’u öldürme gibi bir kastım yok, kastım olsaydı kurtarmaya çalışmazdım” diyerek beraati ve tahliyesini istedi. 5 YIL HAPİS VERİLİP TAHLİYE EDİLDİ Mahkeme heyeti, sanık Ömer Yalçın’ı suçunun ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçunu içerdiğine kanaat getirerek 5 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verip, tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alarak adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi.

Depremde yıkılan apartmanın eski yöneticisi konuştu: İşçiliğin kötü olduğu konuşuluyordu Haber

Depremde yıkılan apartmanın eski yöneticisi konuştu: İşçiliğin kötü olduğu konuşuluyordu

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Mete Apartmanı 6 Şubat 2023’teki depremde yıkıldı, 12 kişi yaşamını yitirdi. Depremin ardından apartmanın müteahhidi Muzaffer Mete ile inşaat mühendisi Atilla Tuğran tutuklandı. Sanıklar hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında ‘konutu terk etmemek’ adli kontrol şartıyla tahliye edilen sanıklar Muzaffer Mete ve Atilla Tuğran’ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar ile bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada yıkılan apartmanın eski yöneticisi Hatice Başpınar tanık olarak dinlendi. Apartmanın 7’nci katında oturduğunu ve depremin olduğu ilk gün merdivenlerden inerek dışarı çıktığını belirten Başpınar, “Gece olan depreme yakalandık. Evdeydim, 7’nci kattan merdivenlerden yürüyerek indim. Duvarların hepsi patlaktı. WhatsApp yazışması ile herkese bilgi verildi. Herkes dışarı çıkmıştı. Daha sonra bazıları eşyalarını almak için tekrar evlerine girmişti” ifadelerini kullandı. Sanıklardan müteahhit Muzaffer Mete’nin komşusu olduğunu söyleyen Başpınar, “Apartmanın zemin katındaki dükkanda deprem öncesi tadilat yapıldı. Söz konusu dükkana girdim. Kolon kesildiğini görmedim, duymadım. Belediye gelip kontrol yapmıştı. Bir şey olsaydı tutanak tutarlardı. Bina arka taraftan değil, ön taraftan yıkıldı. Binanın yapımında işçiliği kötü olduğu konuşuluyordu” dedi. Söz hakkı verilen sanıklar Mete ve Tuğran ise eski savunmalarını tekrarladıklarını belirterek beraatlerini talep eti. Mahkeme heyeti, sanıkların adli kontrollerinin devamına, bilirkişi raporunun beklenilmesine ve dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

6 Şubat'ta 96 kişiye mezar olan apartmanda ihmaller zinciri: Demir eksik, beton kalitesiz Haber

6 Şubat'ta 96 kişiye mezar olan apartmanda ihmaller zinciri: Demir eksik, beton kalitesiz

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan 14 katlı Alpargün Apartmanı yıkıldı, 96 kişi yaşamını yitirdi. Depremin olduğu gün Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün KKTC'ye kaçtı. Yapılan soruşturma sonunda hakkında yakalama kararı çıkartılan müteahhit Hasan Alpargün, Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olup 13 Şubat'ta Türkiye'ye getirilerek tutuklandı. Müteahhit Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin avro ve 500 bin Türk lirasını Türkiye'den KKTC'ye transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa'da daire satın almak için girişimde bulunduğu öne sürüldü. Hasan Alpargün'ün Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması sürürken, mahkeme heyetince binanın yıkılması ile ilgili Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden istenen bilirkişi raporu hazırlandı. Dava dosyasına giren 6 öğretim üyesinin hazırladığı 46 sayfalık bilirkişi raporunda, Alpargün Apartmanın neden yıkıldığı ile ilgili teknik bilgiler yer aldı. Apartmanın bazı kolonlarında yeterli miktarda demir kullanılmadığına dikkat çekilen raporda, "Kolonların minimum donatı şartını sağlamadığı, statik projede yer alan verilere göre kimi kolonların da katlarda farklılık gösterdiği ve üst katlara doğru küçüldüğü, perde uçlarında ise demir bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi. Yıkılan binanın, yapıldığı yılda yürürlükte bulunan 1975 deprem yönetmeliği yükümlülüklerini karşılamadığı belirtilen raporda, binadan alınan karot numunelerinde gerçekleştirilen deneylerde, kullanılan betonun da kalitesiz olduğu ifade edildi. Betonun en düşük basınç dayanım şartını sağlayamadığı, yapı imalatında projede yer almayan detayların olduğu, deprem yönetmeliğinde belirtilen hususlara uyulmadığının tespit edildiği kaydedildi. 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen müteahhit Hasan Alpargün'ün yargılanmasına 27 Haziran'da devam edilecek.

PKK talimatıyla ormanı yakmıştı: Bir suçlamadan daha dava açıldı Haber

PKK talimatıyla ormanı yakmıştı: Bir suçlamadan daha dava açıldı

Adana'nın Çukurova ilçesinde 24, 29 ve 30 Eylül 2021 ile 3 ve 4 Ekim 2021 tarihlerinde terör örgütü PKK'nın talimatıyla 5 ayrı noktada orman yangını çıkardığı gerekçesiyle gözaltına alınarak 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 100 bin lira para cezasına çarptırılan Ali İhsan K. (24), iddiaya göre cezaevinde de bulunduğu koğuşun yastık ve battaniyesini ateşe verdi. Olayın ardından "kamu malına zarar verme" suçundan Ali İhsan K. hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 16 Eylül 2022 tarihinde "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma" suçundan Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 100 bin lira adli para cezasına çarptırılan Ali İhsan K. hakkında Adana 38. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanığın kamu malına zarar verdiği anlatılarak, "Ali İhsan K.'nin ceza infaz kurumunda kaldığı koğuşta, kurum tarafından kendisine verilmiş olan yastık ve battaniyeyi yaktığı, bu eylem sebebiyle kurum zararına neden olduğu tespit edilmiş, bu suretle sanığın üzerine atılı 'kamu malına zarar verme' suçundan cezalandırılması talep olunur" ifadelerine yer verildi. Hükümlü sanık, "kamu malına zarar verme" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle gelecek günlerde yeniden hakim karşısında çıkacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.