Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Btü

Herkes Duysun - Btü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Btü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Teknik Üniversitesi'nde 'iyi sunum' konuşuldu Haber

Bursa Teknik Üniversitesi'nde 'iyi sunum' konuşuldu

Öğrencilerini teknik becerilerle donatan Bursa Teknik Üniversitesi bunun yanında öğrencilerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Bu doğrultuda her çarşamba günü alanında uzman isimleri öğrencilerle bir araya getiren BTÜ Konuşmaları’nın bu haftaki konuğu, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ)  İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Halid Özgür oldu. Özgür, ‘İyi Sunan Kazanır’ başlıklı konuşmasıyla, etkili sunum yapmanın püf noktalarını öğrencilerle paylaştı. İyi sunum yapmanın önemine değinen Halid Özgür, “İyi sunum yapmanın yanında, pazarladığınız ürünün de iyi olması gerekir. Çünkü abartılı, ayağı yere basmayan sunum, mutsuz son getirir. O nedenle ön şart, sunacağınız şey her şeyiyle iyi olmalı, siz de buna inanmalısınız.Sunum yaparken; sahneye, salona, diğer konuşmacılara ve izleyicilere kısacası salondaki her şeye hâkim olmak zorundasınız. Ana sorunuz ise ‘her şey bittiğinde izleyenlerin aklında ne kalsın’ olmalı. Çünkü burada asıl olan, aklıda kalıcı ana mesajdır” diye konuştu. “DUYGULARA HİTAP EDECEK HİKÂYELER ANLATIN” İyi sunum yapmanın ipuçlarını paylaşan Halid Özgür, “Sunum yaparken; ana mesaj, hikâye, konuşma metni, tasarım ve demo başlıklarına yer vermelisiniz. Sunumda, ana mesajınızı destekleyecek, duygulara dokunacak hikâyeler anlatabilirsiniz. Sunumunuzu mutlaka konuşma dilinde, abartıya yer vermeden yazın.Kullanacağınız tasarımları basitleştirin. Az çeşit font, az yazı ve sade görseller kullanın, rakamlarla beyne hitap edin. Tüm bunları bitirdikten sonra mutlaka baştan sona bir başkasına sunun. Sunumlarınıza önem verin, unutmayın ki iyi sunan kazanır” ifadelerini kullandı. Program, Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar’ın SUBÜ İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Halid Özgür’e teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bursa Teknik Üniversitesi, yapay zeka birikimlerini Yapay Zeka Kış Okulu’nda aktarıyor Haber

Bursa Teknik Üniversitesi, yapay zeka birikimlerini Yapay Zeka Kış Okulu’nda aktarıyor

MUSA YEŞİLDAĞ/HERKES DUYSUN “Yapay zeka” denilince akla gelen ilk üniversiteler arasında yer alan BTÜ, bu alanda öncü olacak çalışmalara imza atıyor. Yapay zekâ konusunda pek çok proje hayata geçirerek TÜBİTAK desteği alan BTÜ’lü akademisyenler, bu kez Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu’na hazırlanıyor. 20-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek programda, katılımcılar teorik dersler ve uygulama çalışmaları aracılığıyla yapay zekâ konusunda bilimsel farkındalık geliştirecek. Müfredat, katılımcıların yapay zekâ alanında geniş bir yelpazede konuları keşfetmelerini sağlayacak. Makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme, görüntü işleme gibi konuların yanı sıra yapay zekânın topluma etkileri gibi önemli tartışma noktaları da ele alınacak. Okula, yapay zekâya ilgi duyan öğrenciler, akademisyenler, araştırmacılar ve sektör profesyonelleri, herhangi bir deneyime sahip olmasalar da başvurabilecek. Bursa Teknik Üniversitesinin güçlü akademik kadrosu ile gerçekleştireceği “Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu”,herkese açık ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Programın ilk gününde; Etkili Chatbot Kullanımı: ChatGPT ve Bard Üzerinden Uygulamalı Anlatım, Yapay Zekânın Endüstriyel Uygulamaları, Yazılım Geliştirmede Yapay Zekâ Kullanımı: Yapay Zekâ Destekli Kodlama Asistanları ve Sağlıkta Yapay Zekâ konuları ele alınacak. İkinci günde ise;Kritik Karar Sistemlerinde Yapay Zekâ, Üretim Yönetiminde Makine Öğrenmesi Tekniklerinin Uygulanması, Danışmasız Öğrenme Yöntemleri İle Genomik Verinin Analizi, MATLAB ile Yapay Sinir Ağları Uygulamaları Biyolojik Ağların Oluşturulması ve Anlamlandırılması konu başlıkları katılımcılara detaylarıyla aktarılacak. REKTÖR ÇAĞLAR’DAN OKULA DAVET Yapay zekânın, günümüzde hızla gelişen teknolojinin en heyecan verici alanlarından biri olduğunu kaydeden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Bu alandaki yenilikler ve uygulamalar, iş dünyasından sağlık sektörüne, ulaşımdan eğlenceye kadar birçok sektörde yenilik sunuyor. Biz de üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu’nu hayata geçiriyoruz. Yapay zekânın heyecan verici dünyasına adım atmak isteyen tüm katılımcıları iki gün sürecek programımıza bekliyoruz” dedi. Yapay Zekâ Kış Uygulamaları Okulu’na dileyenler http://ceng.btu.edu.tr/yzuyo/adresinden ulaşabilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.