Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ekmek

Herkes Duysun - Ekmek haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ekmek haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İki kardeş arasındaki 'ekmek' kavgasında kan akmıştı: Müebbet istendi Haber

İki kardeş arasındaki 'ekmek' kavgasında kan akmıştı: Müebbet istendi

Adana'nın Yüreğir ilçesi Başak Mahallesi'nde birlikte kaldıkları evde 24 Şubat'ta ağabeyi Sinan Ş'yi (28) bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Selahattin Ş. (26) hakkında savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı. Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanığın aynı evde kaldığı ağabeyinden markete gidip ekmek almasını istemesi nedeniyle kardeşler arasında tartışma yaşandığı belirtildi. Selahattin Ş'nin ağabeyine "Yemek hazır, git ekmek al" dediği, bunu reddeden Sinan Ş'nin "Ben almam, git sen al" diye karşılık verdiği belirtilen iddianamede, bu tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada Selahattin Ş'nin ağabeyini bıçaklayarak öldürdüğü kaydedildi. AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ Sanığın "kardeşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Sanık, iddianamedeki savunmasında, bıçağı ilk olarak ağabeyinin tuttuğunu öne sürerek, "Ağabeyim kavga sırasında bıçağı bana doğru salladı. Bıçağı yere attıktan sonra elime aldım ve korkutmak amacıyla salladım." ifadelerini kullandı. "SANIKTAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM" Anne H.Ş. ise çocuklarının uyuşturucu kullandığını iddia ederek, "Oğullarımın bana kötü davranması nedeniyle akrabamın evinde kalıyordum. Sanıktan şikayetçi değilim." şeklinde beyanda bulundu. Selahattin Ş'nin yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak.

Öğrencilerin ürettiği ekmekler depremzedelere gönderiliyor Haber

Öğrencilerin ürettiği ekmekler depremzedelere gönderiliyor

Erzurum'da İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz'un koordinesinde, Yakutiye ilçesinde Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki endüstriyel ekmek fırınında öğrenci ve öğretmenler, depremzedeler için ekmek üretmeye başladı. Yoğun mesaiyle ilk etapta hazırlanan 60 bin ekmek, depremden etkilenen illere gönderildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, eğitim camiası olarak depremzede vatandaşlar için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Devletin her kurumuyla depremzedelerin yardımına koştuğunu dile getiren Kıvanç, "İki gündür okullarından evlerine gitmeyen, ekmek pişiren öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, müdürlerimiz, şeflerimiz ve memurlarımız var. Kurum ve çevremizin imkanlarını kullanarak bölgeye temel ihtiyaç malzemeleri, ekmek, su ve sıcak yemek gönderiyoruz. Allah devletimize zeval vermesin." dedi. Okul Müdürü İstek Yıldızhan Bulut ise deprem bölgesindeki ekmek ihtiyacını karşılamak için öğrenci ve ekiplerle çift vardiya çalıştıklarını, üretimin devam ettiğini belirtti. Ardahan Ardahan'da da Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretilen 24 bin ekmek deprem bölgesine gönderildi. İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, deprem bölgesine hem gönüllü ekip hem de malzeme gönderdiklerini anlattı. Meslek lisesindeki öğretmen ve öğrencilerin canla başla çalışarak depremzedeler için gayret gösterdiğini vurgulayan Bulut, üretimin devam ettiğini aktardı. Erzincan Erzincan Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenler ve okul personeli gönüllü olarak 24 saat 3 vardiya çalışarak depremzedeler için günlük 10 bin ekmek üretiyor. İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, AA muhabirine, yaklaşık 2 ay önce taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için açılan fırının şimdi depremzedelere gönderilmek üzere ekmek ürettiğini söyledi. Fırında 60 kişinin görev yaptığını ifade eden Gün, "Günlük 10 bin ekmek üretiyoruz, kapasiteyi artırmaya çalışıyoruz. Her gün Erzincan'dan Malatya’ya bir kamyon ekmek gidiyor. Ekmekleri depremzedelere ulaştırma adına seferberlik içerisindeyiz." diye konuştu. Öğrencilerden Berat Karakaya ise önceden çalışırken döner sermayeden ücret aldıklarını, şimdi ise gönüllü çalışıp depremzedelere ekmek yetiştirmek için seferber olduklarını anlattı. Öğretmen Dildare Mısırlı da depremzedelere katkı sağlamak adına 24 saat esasına göre çalışarak fırında ekmek hazırlandığını belirterek, "Depremzedelere biraz katkımız olması için gönüllü olarak çalışıyoruz." ifadesini kullandı.  Kars Öte yandan, Kars Belediyesi ile Fırıncılar ve Lokantacılar Odası öncülüğünde depremzedelere ulaştırılmak üzere 18 bin 500 ekmek üretildi. AFAD koordinasyon merkezine getirilen ekmekler deprem bölgesine tırlarla gönderildi. Belediye ekipleri bölgeye ayrıca peynir ve bal gönderdi. Kars Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, "Gün birlik günüdür, gün kardeşlik, dayanışma günüdür." dedi.

Malatya Bilik ekmeği tescillendi Haber

Malatya Bilik ekmeği tescillendi

Malatya’nın zengin yemek mutfağında yer alan yöresel lezzetlerin markalaşması, tanınırlık seviyesinin yükselmesi ve hak ettiği değere kavuşması için gastronomi alanında aktif ve dinamik bir çalışma yürüttüğü bildirilen Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyinin girişimleri neticesinde, sofraların vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden olan Malatya Bilik Ekmeğinin Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Türk Patent ve Marka Kurumundan alınmıştı. Yöresel yemek, tatlı, çorba ve ekmeklerin aslına uygun olarak üretimi ve satışının yapılıp, geleneksel yapısının muhafaza edilerek gelecek kuşaklara taşınmasına büyük önem verdiği bildirilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından yapılan organizasyonla Malatya Bilik Ekmeğinin Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Tecde ile Çukurdere mahallelerinde bu ekmeğin üretimini ve satışını yapan işletmelere teslim etti. İşletme sahipleri ve çalışanlarıyla sohbet ederek verilen tescil belgesinin önemini anlatan Çınar, geleneksel tatların yaşatılması, korunması ve gelecek nesillere taşınması için büyük bir duyarlılık gösteren işletme sahiplerine teşekkürlerini sundu. Odun ateşinde ve toprak tandırda yapılan, doğallığının yanı sıra mis gibi kokusu ve lezzeti ile bilinen Malatya Bilik Ekmeğinin hak ettiği değere kavuşması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyleyen Çınar, “Kentimizin gastronomi alanındaki güçlü potansiyelini ön plana çıkarmak için bugüne kadar Yeşilyurt Kent Konseyimizle işbirliği halinde çok sayıda yöresel yemeğimizin, tatlımızın, çorbamızın ve ekmeğimizin coğrafi işaret tescil belgelerini aldık. Hep birlikte bu kültürümüzü yaşatmamız, tanıtmamız gerekiyor. Geleneksel lezzetlerimizin aslına uygun olarak yapılması, hazırlanması ve sunulması için coğrafi işaret tescil belgelerinin önemi çok büyüktür. Bölgemizde en fazla tescil alan belediye olarak bu alandaki sorumluluklarımız gereği kentimizin ve ilçemizin gastronomi alanındaki bilinirlik seviyesinin yükselmesine gayret ediyoruz. Bugüne kadar 14 ürünümüzün tescil belgesini aldık, şu anda askı sürecinde olan beş ürünümüz bulunuyor, ayrıca 10 ürün içinde başvurularımızı yaptık. İnşallah bu ürünlerimizin de tescil belgelerini alarak gastronomi alanında ortaya koyduğumuz hedeflerimize de ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Yeni ekmek üreticileri yetiştiriliyor Haber

Yeni ekmek üreticileri yetiştiriliyor

Meslek eğitimi kursları ile geleceğin fırıncılarının yetiştirilmesi için kollar sıvandı. İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi (İMEP) destekli eğitimlere katılan kursiyerlere günlük 100 lira cep harçlığı verilecek. Kursu başarıyla bitirip sertifikasını alanlar da oda aracılığıyla fırınlarda istihdam edilecek. 440 saatlik kurslarda işletmelerin büyük ihtiyaç duyduğu “Hamurkar”, “Kürekçi”, “Bastoncu” eğitimleri verilecek. Eğitimler, 30’ar kişilik iki gurup halinde, İzmir’deki çeşitli fırınlarda düzenlenecek. Kurslara katılmak isteyenler İzmir Fırıncılar Odasının 250 10 24 numaralı telefonundan ayrıntılı bilgi alabilecek. Toplum sağlığı Toplum sağlığını doğrudan etkileyen bir mesleği icra ettiklerine dikkat çeken İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Sırtı, ilk hedeflerinin mesleğin geleceğini planlamak olduğunu söyledi. Kurslarla vatandaşlara kaliteli ve hijyen ürünler sunulmasının önünü de açacaklarını belirten Sırtı, işsizlik ile mücadeleye katkı sağlayacaklarını, iş arayan gençlere güzel fırsatlar sunacaklarını sözlerine ekledi. Ailelere çağrı Mesleki eğitimin önemine değinen Sırtı, ‘Her aile evladının doktor, mühendis veya büro çalışanı olmasını istiyor ama ülkenin içinde bulunduğu şartlarda meslek eğitimi alan gençlerin iş imkanı daha fazla oluyor. Üstelik meslek eğitimi alarak işinde ehil olan ara elemanların gelirleri de yüksek oluyor. Üniversite mezunu binlerce genç işsiz iken pek çok sektörde ara eleman sıkıntısı çekilmesi bir tezat oluşturuyor. Bu projemizle fırınlarda ihtiyaç duyulan kalifiye eleman sıkıntısını gidermek, gençlere maddi destek vererek iş garantisi ile yeni alternatifler sunmak istiyoruz. Kalifiye elemanlar tarafından üretilen kaliteli ürünler sayesinde de vatandaşa sunulan hizmetin kalitesini artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Bitlis'teki öğrenciler binlerce ekmek üretiyor! Haber

Bitlis'teki öğrenciler binlerce ekmek üretiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 ilde başlatılan meslek liselerine "fırın atölyesi" kazandırılmasına yönelik projesi çerçevesinde Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ekmek fabrikası kuruldu. Fabrikanın kurulmasının ardından okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri öğrenim gördükleri alanlarda deneyim kazanmaları için haftanın 5 günü uygulamalı eğitime katılıyor. Usta öğreticilerin gözetiminde anaokulu öğrencilerine yönelik ekmek üretimi yapan öğrenciler, geleceğin ustaları olma yolunda ilerliyor. Proje çerçevesinde öğrendikleri bilgileri fırın atölyesinde uygulama imkânı bulan gençler, yürüttükleri çalışmalarla hem mesleki tecrübe ediniyor hem de üretime katkıda bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü İlhan Kara, 20 bin kapasiteli ekmek üretim tesisine sahip olduklarını belirterek, ilk etapta 10 bin ekmek üretimi hedeflediklerini söyledi. Atölyede üretimin devam ettiğini dile getiren Kara, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde mesleki teknik Anadolu liselerine 118 adet fırın kurulumu yapılmıştır. Bunlardan bir tanesi de Seydi Ali Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisemizde kurulmuştur. 20 bin kapasiteli ekmek üretimine sahibiz. İkinci dönem itibariyle yurtlarımıza yönelik 10 bin adet ekmek çıkarmayı düşünüyoruz. Bunların içerisinde taşımalı, okul öncesi beslenme desteği öğrencilerimize yönelik vereceğiz. İleriki zamanlarda halka yönelik üretimlerimiz de olacaktır. Usta öğreticilerimiz ile öğrencilerimizin desteği var. Bunları hem halkımıza hem de öğrencilerimize hijyenik ortamda en güzel şekilde istifadelerine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Muş'taki okulda ekmek üretiyorlar Haber

Muş'taki okulda ekmek üretiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje çerçevesinde Muş Nusret Sarman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan ekmek fabrikasında öğrenciler kendi ekmeklerini kendileri pişirecek. İlk ekmeklerin pişirildiği ekmek fabrikasında Öğrenciler teorik derslerin yanında pratik yapma şansıda yakalıyor. Yiyecek-içecek bölümü öğretmenleri ve usta öğreticiler gözetiminde öğrencilerin çalıştığı ekmek fabrikasında üretilen ekmekler kent genelinde taşımalı eğitim yapan ve pansiyonlarda kalan öğrenciler için kullanılacak. Yiyecek-İçecek Bölümü Alan Şefi Gurbet Bakır, kurulan ekmek fabrikasında öğrencilerin kendi gözetimlerinde çalıştıklarını belirterek, “Fırınımız faaliyete başladı. Usta öğretici, alan şefi ve atölye şefi ile beraber şimdilik kendi pansiyonumuzda kalan öğrenciler için ekmek üretiyoruz. Faaliyetlerimizi artırarak il genelinde taşımalı eğitim ve pansiyonlu okullarda kalan öğrencilerimiz için ekmek, pasta, poğaça ve simit çıkaracağız. Ürünlerimizi el değmeden hijyenik bir ortamda üretiyoruz” dedi. “Öğrencilerimiz rahatlıkla iş bulabilirler” Mezun olan öğrencilerin yurt içi ve yurt dışında rahatlıkla iş bulabileceklerine değinen atölye şefi Eda Akkuş ise “Burada kurmuş olduğumuz unlu mamuller ekmek fabrikasında gönüllü öğrencilerimiz çalışıyor. Teorik derslerin yanında burada uygulamalı olarak öğrenerek pratik yapıyorlar. Öğrencilerimiz buradan mezun olduktan sonra işletmelerde rahatlıkla çalışabiliyorlar. Yurt içi ve yurt dışında rahatlıkla çalışabilen öğrencilerimiz isterlerse kendiişlerini de kurabilirler” ifadelerini kullandı. Yiyecek-İçecek Bölümü 11’inci sınıf öğrencisi Hivdanur Varak, hocalarının kendilerini burada hayata hazırladıklarını ifade ederek, "Okulumuzun açtığı unlu mamuller fırınında eğitim görüyoruz. Hocalarımız bizi hayata hazırlıyor. Mezun olduktan sonra iş bulma imkânımız var” şeklinde konuştu. “Bizde artık ekmek üretebiliyoruz” Yiyecek-İçecek Bölümü 11’inci sınıf öğrencisi Berivan Öğüt ise şunları söyledi: “Burada kendi ekmeğimizi kendimiz üretiyoruz. İlk olarak bir aylık süreç geçirdik. Bu süreçte hocalarımız bize işi öğretti. Şu an kendimiz öğrendik. Biz de artık ekmek üretebiliyoruz. Ben pansiyonda kalıyorum. Burada ürettiğim ekmeği pansiyonda yiyorum. Biz burada bütün yemekleri öğreniyoruz. Pasta yapmayı, soğuk-sıcak yemekleri ve ana yemekleri öğrendik. Fırınlarda kadın görmek istiyoruz. Fırınlarda kadınlar da çalışsın.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.