Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Girişimci

Herkes Duysun - Girişimci haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Girişimci haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Tarhan: Haber

Tarhan: "Kadınlara yönelik projelerimiz model oldu"

Çağlarca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nermin Korkmaz, üyeleri Hilmi İnce ve Abidin Cin, genel kurula katılarak destek veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı ziyaret etti. Mezitli’de kadınların üretiminin değerlendirilmesi konusunda Başkan Tarhan’ın sembol bir isim haline geldiğini söyleyen Korkmaz, böylesine sembol olmuş bir belediye başkanı ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Kadınların üretimde yer almasının o ülkenin zenginliği olduğunu kaydeden Başkan Tarhan ise kadınların daha çok üretimin içerisinde olması için çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini dile getirerek, ürünlerini Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarının yanında İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerin üretici kadın kooperatiflerinde satılabilmesi için gereken girişimlerin yapılacağını söyledi. "Kadınlara yönelik projelerimiz model oldu" Mezitli’de 9 farklı kadın üretici pazarında 800 kadının bulunduğu bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Ziraat mühendisiyim ve yüksek lisans tezimi 'Demokratik Halk Kooperatifçiliği' alanında yaptım. Belediye Başkanı olduktan sonra da üreten kadınların emeklerinin değerlendirilebilmesi amacıyla kadın üretici pazarlarını hayata geçirdik. Kadınlarımızın yakaladığı başarı onları uluslararası bir üne kavuşturdu. İki kez dünya şampiyonluğu kazandırdı. Biz bu kadınlarımızın öykülerini İpek Ongun’un yazdığı ‘zoru başaranlar’ kitabı ile herkese ulaştırmayı başardık. Kadın üretici pazarları projesi çok özel bir proje. Üreticiden tüketiciye doğrudan daha ucuz, daha taze, daha organik ürün sunarken, aynı zamanda pazarda yer alan kadınlarımızın sosyal, siyasal ve toplumsal alanlarda daha fazla yer bulmasına yol açtı. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızla, şehirde yaşayan vatandaşlarımızın bir araya gelmesi ve kaynaşmasını sağladı” diye konuştu. "Kadın üretimi nerede varsa desteklemeye hazırız" Kadınların üretimlerinin değerlendirilmesinin bir ülkenin zenginliği olduğunun altını çizen Tarhan, şöyle devam etti; "Bundan sonraki aşama kadın üretici pazarlarımızın kooperatifleşmesi olmalıdır. Sadece kadın üretici pazarları ile değil bunun yanında Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifimizle de çok önemli yol kat ettik. Daha fazla kadınımızın üretim içerisinde yer almasının yanında en büyük kazançlarımızdan birisi de 'Kent İçi Tarım Projesi' ile yüzlerce dönüm boş arsayı bina yapılıncaya kadar üretime kazandırmış olduk. Kadınlara yönelik projelerimizin farklı yerler için model olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle nerede kadınların üretimine katkı sağlanıyorsa bir oraya destek vermeye her zaman hazırız.”

Girişimci ödülleri sahiplerini buldu Haber

Girişimci ödülleri sahiplerini buldu

Düzce Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Özkan Şahin, iş bulan değil iş kuran nesiller yetiştirmek istediklerini belirterek nitelikli insan sayısını artırmanın refah seviyesini de artırdığına dikkat çekerek girişimci ve yenilikçi Düzce Üniversitesi’nin bu anlayışla iş fikri yarışmaları düzenlediğini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Girişimcilik Maratonu 2023’e; 260 başvuru, 64 iş fikri ve 18 takım ile yoğun bir ilginin olduğuna işaret etti. Sözbir, yarışmacıların yazılıma yönelik güzel projeleri olduğunu sözlerine ekledi. Ülkemizin yazılım anlamında girişimci ve zeki gençlere sahip olduğunu ifade eden Nedim Sözbir, bilginin tecrübeyle harmanlanmasının önemine değindi. Açılış konuşmalarının ardından, Nedim Sözbir tarafından etkinliğe sponsor ve destek olan kurumlara, eğitmenlere ve kişilere plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Plaket takdimi sonrasında finale kalan 18 takımın sunumlarına geçildi. 48 saatlik uykusuz maraton sürecinde, eğitmenlerce verilen eğitimler ve mentorlerin destekleriyle yenilikçi iş fikirlerini bir iş modeline çeviren ve olgunlaştıran öğrenciler, jüri önünde ödülleri kazanabilmek için birbirleriyle yarıştı. Jüri değerlendirmesi sonucunda; BİGES fikri birinci olarak 30 bin TL ödülün sahibi oldu. Carna fikri 20 bin TL ile ikincilik ödülü kazanırken, Onego fikri ise 3. lük derecesiyle 10 bin TL ödüle layık görüldü. BİGES fikri ayrıca Patent Desteği almaya da hak kazandı. Ödül kazanan takımlar, geleceğin başarılı girişimcileri olarak; iş fikirlerini ve hayallerini hayata geçirme, fikirden şirkete uzanan bir başarı hikayesi yazma olanağı elde etti.

Kadın girişimciden dev üretim Haber

Kadın girişimciden dev üretim

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, kadın girişimciliğinde fark oluşturmuş başarı hikayelerinin anlatılacağı, “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Samsun Buluşması” etkinliği, TSO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Meclis Salonu’nda yapıldı. Etkinlikte kadın girişimciler başarı hikayelerini diğer kadınlarla paylaştı. “Türkiye’nin en büyük yerli akıllı telefon üreticisi olarak üretim yapıyoruz” Yılda 2 milyon adet olan üretim kapasitelerini arttıracaklarını ifade eden Sezen Sungur Saral, “Şirketimizi 2010 yılında kurduk. İlk önce e-kitabı Türkiye’ye getirmek için açıldık. Sonrasında şirketleştik e-kitap okuyuculardan tabletlere tabletlerden akıllı cep telefonlara geçiş yaptık. 2016’da yerli üretime geçmek için çalışmalara başladık. Bu süreçte birçok kez yılın kadın girişimcisi seçildim. Sonrasında stratejik yatırım almayı başardık. Samsun’da bir üretim tesisi açtık. 2018 yılında resmi açılışımızı yaptığımız tesiste bugün yılda 2 milyon adet civarında üretim yapıyoruz. Talep hızla artıyor. Ballıca Kampüsü'ndeki eski tütün hangarları bizlere üretim tesisi olarak devlet tarafından yardım edilerek verildi. Hangarların içerisinde 389 çalışanımızla Türkiye’nin en büyük yerli akıllı telefon üreticisi olarak üretim yapıyoruz. Cep telefonunun yanı sıra tablet, akılla saat, çocuk saati ve robot süpürge gibi farklı ürünler üretiyoruz” dedi. 2023’te 20 ülkeye ürün ihraç eder duruma gelmek için kapasite arttırdıklarını da dile getiren Sezen Sungur Saral, “Çok yakın zamanda üretim kapasitemizi 6 katına çıkartacağız. O zaman şu anda 5 ülkeye olan ihracatımızı arttıracağız. Sadece elektronik eşya üretimi değil, sürdürülebilir kalkınma hedefine de hizmet etmeye çalışıyoruz. ‘Kızlar-Kodlar’ gibi birçok proje de üretiyoruz. Hedeflerimiz hiç bitmiyor. Kendimizi yeniliyoruz. Yurt dışı pazarlarımızı 2023’te 20 ülkeye çıkartmak istiyoruz. Bu da kapasitemizle çok alakalı. Henüz iç pazarın talebini doldurabilmiş değiliz. Umuyorum ki gelişmeye ve büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.