Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kitap

Herkes Duysun - Kitap haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kitap haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Şair yazar Ümit Yaşar Işıkhan, edebiyata adım attığı ilk dönemlerden bahsetti Haber

Şair yazar Ümit Yaşar Işıkhan, edebiyata adım attığı ilk dönemlerden bahsetti

Gazeteci Yazar Mehmet Ali Ekmekçi'nin sunumuyla ekrana gelen "Gündem Özel" programına Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Şair-Yazar Dr. Ümit Yaşar Işıkhan konuk oldu. Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, Mehmet Ali Ekmekçi’nin sorularını yanıtladı. Edebiyattaki 50. yılına giren Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, programa edebiyata ilk adım attığı dönemlerden bahsederek başladı. "İLK ÖDÜLÜMÜ MUSTAFA KEMAL'DEN ALDIM" İlk ödülünü 16 yaşında Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığını belirten Işıkhan, “Cumhuriyetin 50. yılı için şiir yarışması yapılacaktı. Biz de o dönemde kızlara parayla şiirler yazıyorduk. Okulun edebiyat öğretmeni bu yarışmaya benim katılacağımı söyledi. Eve gidip uyuduğumda rüyamda Mustafa Kemal’i gördüm ve uyanınca rüyayı şiire döktüm. Rüyadan 2 tane şiir çıktı. Yarışmada bir tanesi 1.’lik diğeri ise 3.’lük kazandı. Bu yarışma ile edebiyat hayatım tescillenmiş oldu. Amatörce başladığımız şiir hayatından bugünlere geldik. 50 yıllık sanat hayatında dergi yayınlamak, dernek kurmak gibi edebiyatın ve sanatın her alanında olduğuna da değinen Işıkhan, yaşadığı bu renkli hayatı edebiyata borçlu olduğunu, edebiyat olmasaydı evden işe, işten eve giden bir insan olacağını söyledi. "LÜTFEN HAYATINIZA BİR SANAT DALI ALIN" Çocuklara ve gençlere hayatlarında en az bir sanat dalı edinmenin önemini her seferinde dile getirdiğini belirten Işıkhan, “Hayatınızda mutlaka herhangi bir sanat dalı olmalı. Hayatınızı renklendirmek için sanatı kullanmalısınız. Ben o anlamda kendimi şanslı hissediyorum çünkü yurtdışında birçok festivale katıldım, Türkiye’nin ilk 7 dilde uluslararası sanat dergisini yayımladım. Bunun yanı sıra İzmir’de 3 tane edebiyat dergisi yayımladım. Kitaplar, yarışmalar, ödüller derken dolu dolu bir hayat geçirdim. Lütfen, hayatınıza bir sanat dalı alın. Sanatın yanı sıra okumanın da önemli bir yeri var. Hayata bakış açınızın alt yapısını okumak oluşturuyor. Okudukça pencere büyüyor, okumuyorsanız küçük bir pencereden bakmaya devam ediyorsunuz ve gördüğünüz kadar yaşamaya devam ediyorsunuz. Oysa hayat sonsuz bir yapıda.” ifadelerine yer verdi.

Kütüphane projesine 5 bin kitapla katıldı Haber

Kütüphane projesine 5 bin kitapla katıldı

"BİR KİTAP ONLARIN GÖNÜLLERİNE UZANACAK" Başsavcı Hüseyin Gümüş, törende yaptığı açıklamada, "Bu sene kitap bağışı kampanyamızın ismi 'Kitap iyileştirir' sloganıyla, 10 Ocak-15 Şubat tarihileri arasında Türkiye'de bütün başsavcılıklarda eş zamanlı olarak başlatıldı. Kitap en iyi dost, hepimizin gerçek dostu. Kitap bize her zaman yakın arkadaşlık ediyor. Bunaldığımız, sıkıntıya düştüğümüz zaman kitaplara sarılıyoruz. Kitaplar bize dert ortağı oluyor. Aynı zamanda Ceza İnfaz Yasamız, hükümlülerin tahliye olduklarında topluma daha uyumlu, hak, hukuk, adalet kavramlarına saygılı bireyler olarak hazırlamayı hedefliyor. Bu amaca uygun olarak da bakanlığımızın koordinesinde hükümlüleri kitaplarla buluşturmuş olacağız. Cezaevlerinde barındırılan hükümlüler ve tutuklular, dört duvar arasında, sevdiklerinden uzak yaşıyorlar. Bizim bu kampanyayla bağışlayacağımız bir kitap, onların gönüllerine uzanacak, hayal dünyasını genişletecek, belki de yaşadıkları dört duvar arasında, duvarlarda birer pencere açmış olacağız" dedi.  Başsavcı Gümüş, konuşmasının ardından kitap kumbarasına ilk kitabı attı.  Bakırköy Basın Savcılığı da kampanyaya 5 bin adet kitap bağışladı.  Hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları ve daha fazla kitaba ulaşmaları amacıyla başlatılan kitap kampanyası 15 Şubat'a kadar devam edecek. 

Hükümlüler için kitap bağış kampanyası Haber

Hükümlüler için kitap bağış kampanyası

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ceza infaz kurumu kütüphaneleri için "Kitap İyileştirir" sloganıyla Süleymanpaşa ilçesinde bulunan bir AVM'de kurulan stantta, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin okuması için kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Tutuklu ve hükümlülere okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolde devam eden "Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası" çerçevesinde açılan stantta kitap bağışları kabul edilerek, kitaplar ceza infaz kurumlarının envanterine girecek. Süleymanpaşa'da kurulan standın açılışı, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül tarafından yapılırken, ilk kitap bağışını da Vali Yıldırım ve Başsavcı Gül yaptı. "Kitap İyileştirir" Konuyla ilgili açıklamada bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Gül, "Cezaevi güvenlik tedbirlerinin ve infazının temel amacı hükümlülerin topluma kazandırılması, bir daha suç işlememeleri; kanunlara, kurallara ve nizamlara uygun hareket etmeleri ile sosyal hayata uyumlu hale gelmelerinin sağlanması, bu faaliyetlerden biri de ceza infaz kurumlarının içerisindeki kütüphanelerden hükümlülerin istifade edebilmeleri. Bu kütüphanelerde çok sayıda kategoride kitaplarımız var. Bunun çeşitliliğini artırmak, yeni kurulan ceza infaz kurumlarında da kütüphanelerin faaliyetlerini daha etkin hale getirmek amacıyla ilk olarak 2021 yılında ceza infaz kurumlarının bünyesinde bulunan kütüphanelere bağış kampanyası adı altında Adalet Bakanlığımızın tensipleriyle başlatıldı. Bu kampanyanın sloganı, 'Bir Kitap, Bir Umut' idi ve yaklaşık 250 bin kitap bağışı sağlandı. Bunun 2’ncisi de bugün gerçekleştiriliyor. Eş zamanlı olarak tüm ülkede tüm Cumhuriyet başsavcılıkları nezdinde kampanyamız bugün itibarıyla başladı. Kampanyamızın adı ise 'Kitap İyileştirir'. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.