Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Koridor

Herkes Duysun - Koridor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Koridor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Fidan: Türkiye'siz bir koridor mümkün değil Haber

Bakan Fidan: Türkiye'siz bir koridor mümkün değil

Haliç Kongre Merkezi'nde Dünya Türk İş Konseyi'ne katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, burada yaptığı açıklamada Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'siz bir kordiorun mümkün olmadığını belirtti ve bölgede huzurun tesis edilebilmesi noktasında Türkiye'nin önemine vurgu yaptı. Bakan Fidan ayrıca Kalkınma Yolu Projesi hakkında da konuştu ve projenin birkaç ay içerisinde uygulamaya alınacağını ümit ettiklerini ifade etti KORİDOR İKİ AYRI ETAPTAN OLUŞACAK 2023 yılında başlaması beklenilen koridor, iki ayrı etaptan oluşacak. Mallar, Hindistan’dan deniz yoluyla BAE’ye oradan ise Suudi Arabistan ve Ürdün üzerinden demir yoluyla İsrail’e ulaşacak. İkinci aşamada da mallar İsrail limanlarından alınacak İtalya'da da Fransa limanlarına deniz yoluyla taşınacak. "TÜRKİYE'NİN DAHİL OLMADIĞI KORİDORLARIN SÜRDÜRÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL" Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Orta Doğu'da refah ve istikrar için büyük önem arz eden Kalkınma Yolu Projesi'nde birkaç ay içerisinde uygulama safhasına geçmeyi ümit ediyoruz Bölgemizde Türkiye'nin dahil olmadığı enerji ve ulaştırma koridorlarının etkin ve sürdürülebilir olması mümkün değildir ERDOĞAN MESAJI VERDİ: TÜRKİYE OLMADAN KORİDOR OLMAZ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi’nde gündeme gelen Hindistan–Orta Doğu–Avrupa Ekonomi Koridoru’nun (IMEC) önemli olduğunu ve bir yol koridorunun Türkiye olmadan olmayacağını belirtti. Erdoğan, Hindistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorusu üzerine, Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi projesini hatırlattı ve bu konuda yol alındığını vurguladı. Ardından da IMEC ile ilgili olarak, "Türkiyesiz bir koridor olmaz. Türkiye, önemli bir üretim ve ticaret üssü. Doğudan batıya trafik için en uygun hat Türkiye üzerinden geçmek durumunda." dedi. Bu süreçte Körfez'in Türkiye ile beraber attığı adımın çok önemli olduğunu belirten Erdoğan, "Irak, Katar, Abu Dabi, Türkiye üzerinden Avrupa'ya giden bir koridordan bahsediyoruz. Bu konuda özellikle Muhammed Bin Zayed kararlı bir telkinde bulundu, 'Bu işi uzatmayalım, 60 günde arkadaşlarımız görüşmeleri bitirsinler ve hemen temelleri atalım' dedi." diye konuştu. "BİZLER BUNA HAZIRIZ" Kendisinin de bu konuda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na gerekli talimatları verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, "Onlar muhataplarıyla görüşerek inşallah bu adımı atacaklar. Bu rakam öyle ufak rakam değil. Ama Birleşik Arap Emirlikleri bu işe çok hazır. Katar çok hazır. Bizler buna çok hazırız. Bu adımı inşallah bu şekilde atmış olacağız." diye konuştu.

Çin'de hastaları koridorda tedavi ediyorlar Haber

Çin'de hastaları koridorda tedavi ediyorlar

Çin yönetimi, kasım ayında ülke çapında görülen protestoların ardından, 2020 yılının başından bu yana uygulanan "Sıfır Covid" stratejisini fiilen rafa kaldırdı. Atılan radikal adıma hastaneler ve eczanelerin yanı sıra, Çin halkı da hazırlıksız yakalandı. Çin’de sağlık sistemi, vakalardaki artış nedeniyle salgının başından bu yana en zor günlerini yaşıyor. Bazı kentlerde doktorlardan enfekte ve ateşli olmalarına rağmen işbaşı yapmaları istenirken, bazı kentlerde de emekli personel yeniden göreve çağrıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, hastanelerin acil servislerinin içlerinde ve dışlarında uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Oda ve yatak bulamayan hastaların koridorlara koyulan yataklarda ve sedyelerde tedavi için beklediği belirtildi. Ülkedeki krematoryum ve morglarda da büyük bir yoğunluk yaşandığı ifade ediliyor. Cenaze taşıyan araçların krematoryumların önünde uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Çin'de şu anda sadece doğrudan Covid-19’un yol açtığı zatürre ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybedenler “Covid kaynaklı ölüm” olarak kayıtlara geçiyor. Yetkililer, altta yatan hastalığı bulunanları salgın istatistiklerine dahil etmiyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan dün yapılan açıklamada, 8 Ocak itibarıyla yurtdışından Çin’e giriş yapanlara yönelik karantinanın kaldırıldığı belirtilmişti. Komisyon, Covid-19’un artık ülkenin salgın hastalık sınıflandırmasındaki en üst seviye olan A kategorisi kapsamında değerlendirilmeyeceğini açıklamıştı.   Eyalette günlük vaka bir milyonu aştı Öte yandan, Ulusal Sağlık Komisyonu, günlük vaka sayılarının artık açıklanmayacağını duyurmuştu. Çin anakarasında günlük vaka ve can kaybı sayıları kesin olarak tespit edilemezken, bazı yerel yönetimler modellemelere dayalı olarak açıklama yaptı. Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletine bağlı Dongguan kenti, bilgisayar modellemelerine ve uzmanların değerlendirmelerine göre günlük vaka sayılarının 250 ila 300 bin arasında seyrettiğini açıkladı. Yaklaşık 57 milyon kişinin yaşadığı Zhejiang eyaletinin sağlık makamları da geçtiğimiz pazar günü bir açıklama yaparak, eyalette günlük vaka sayısının 1 milyonun üzerinde olduğunu duyurmuştu. Çin Sağlık Komisyonu, geçen hafta cuma günü Çin anakarasında 4 bin 128 vaka kayıtlara geçtiğini açıklamıştı. Pazartesi ve salı günü ülkede Covid-19 kaynaklı toplam 4 ölüm meydana geldiği belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.