Bursa’da özel çocuklar, özel olarak hazırlanıyor! (Özel Haber)
Bu okul öğrencilerine sadece akademik değil aynı zamanda, sosyal ve beceri odaklı eğitim imkanları sunarak onların potansiyelini ortaya çıkarıyor.
Ekibimiz, özel öğrencilere sunulan bu imkanları okul müdürü Ali Çılgın ve Ünal Şıpkan ile birlikte değerlendirdi.
‘’İŞ İNSANLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ’’
İş insanlarına seslenen Şıpkan konuşmalarında şunlara değindi ‘’Ben Ünal Şıpkan, Bursa ‘’Engelliler Federasyonu’’ kurucu başkanıyım. Federasyonumuzu 2012 yılında kurduk. Kurulduğumuzdan bu yana derneklerle birlikte hareket ettik. Bu okulumuzda bu hareket içerisinde ortaya çıktı. Daha önceki belediye başkanımız tarafından planlanmış sosyal yaşam merkezi olarak düşünülmüş bir okul. Daha sonrasında sosyal yaşam merkezi olarak tamamlanamamış kaba inşaat halinde kalmış bir okul. Sonrasında Özgen Keskin bey göreve geldikten sonra kendisiyle yaptığımız temaslar çerçevesinde bu okul sosyal yaşam merkezi olarak tamamlansa bile çalıştırılamayacağı öyle bir bütçenin olmadığını söylediler. Sonrasında bizde hayırsever iş adamı arayışına girdik. Zeki Zorlu bey binamızı gezdi, projemizi anlattık ve projeyi bitirmeyi kendisine görev edindi. Okulumuz bittikten sonrada okullara annesinin ve babasının isimlerini verdi. Burada 450 öğrenci eğitim görmekte ve Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip bu okul aynı zamanda en çok öğrenciyi içinde barındırıyor. Bütün iş insanlarımızın desteğini bekliyoruz.’’ ifadelerine yer verdi.
‘’ÇILGIN: ANAOKULUNDAN BAŞLAYIP LİSE DÜZEYİNE KADAR EĞİTİM VERİYORUZ’’
Anaokulundan başlayıp lise düzeyine kadar eğitim verdiklerini belirten müdür Ali Çılgın ‘’İsmim Ali Çılgın, bulunduğumuz okulunda ayrıca okul müdürüyüm ben biraz size okulumuzdan bahsedeyim. Yaklaşık 10 dönümlük bir alan üzerine kurulu, 5 bin metrekarelik alanı olan özel eğitim devlet okulu burası. Anaokulundan başlayıp lise düzeyine kadar eğitim veriyoruz burada. Bu okulda genelde orta ve ağır öğrencilerimiz eğitim görmekte. Burada toplam 300’ün üzerinde bir sayıya sahip öğrencimiz var. Öğrencilerimize bağımsız yaşam becerileri eğitimi veriyoruz genelde. Onları haya hazırlıyoruz, kendi hayatlarını idame ettirebilecek pozisyona getirmeye çalışıyoruz. Burada yaklaşık 6 alanımız var. Mobilya, el sanatları, tekstil teknolojileri, giyim üretim, cam ve seramik teknolojileri ve aynı zamanda da matbaa alanımız var. 11. Sınıfta stajlarının uygulaması başlıyor. Daha sonrada istihdama yönelik çalışmalar yapıyoruz. Okulumuz aynı zamanda Bursa ilinde ve Marmara Bölgesinde mükemmeliyet merkezi olan ilk okuldur.’’ sözlerini kullandı.