Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Panel

Herkes Duysun - Panel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Panel haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Balıkesir’de zeytinyağı tadım paneli devam ediyor Haber

Balıkesir’de zeytinyağı tadım paneli devam ediyor

Burhaniye’de zeytinyağına coğrafi işaret alınmasının ardından Ticaret Odası tarafından kurulan zeytinyağı analiz laboratuvarı da hizmete girdi. Laboratuvarın kurulmasının ardından başlatılan tadım paneli de yaklaşık 1,5 yıldan beri devam ediyor. Panele katılan 12 kişinin zeytinyağı tadım uzmanı olacakları açıklandı. Tadım konusunda uzmanlaşmak istediğini anlatan gıda Mühendisi Filiz Yedikardeşler, “ 2021 yılının ekim ayından beri ilk önce eğitim alarak başladık. Eğitim sonucunda Burhaniye Ticaret Odasının panelisti olduk. Ayda 2-3 kere toplanıp, Cumartesi günleri kusurlu ve olumlu yağların özellikleri hakkında çalışma yapıyoruz. Amacımız, Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi tarafından tanınmış tadımcılar olmak. Kendimizi bu konuda geliştirip, zeytinyağı tadımında uzmanlaşmak istiyoruz” dedi. Laboratuvar sorumlusu Bilge Ertem de, “Burhaniye Duyusal Zeytinyağı Laboratuvarı olarak Burhaniye Zeytinyağının coğrafi işaretinin duyusal analizlerini yapmak için yaklaşık 1,5 yıldır çalışma yapıyoruz. İnşallah, önümüzdeki aylar içerisinde Hazirana kadarki süreç esnasında Akreditasyonumuzu da tamamlayarak Akredite bir laboratuvar haline geleceğiz. Coğrafi işaretimizin duyusal analizlerini yapacağız” dedi. Çiftçi Tuğçe Arslan ise,” Burhaniye Ticaret Odası tadım ekibi olarak hafta sonları, Cumartesi günleri arkadaşlar zaman ayırıp buraya geliyorlar. Çünkü doğru bildiğimiz yanlışları düzeltmek için, bilgi ilave etmek için zeytinyağı gönüllüleri olarak her hafta buruya geliyoruz.” dedi. Panel Başkanı Dr. Dilşen Oktay Ertem de, “Burhaniye Ticaret Odasının girişimleri ile Burhaniye Zeytinyağları artık coğrafi işaretli. Bu ne demek. Coğrafi işaret aslında zeytinyağının kalitesine bir güvence. Bu güvence ile yani kaliteli ve gerek düzgün zeytinyağı, iyi kaliteli zeytinyağı üretildiğini göstermek için bir takım çalışmalar yapılması gerekiyordu. Bunlardan bir tanesi coğrafi işaretin sürdürülebilir olması için de duyusal analize önem verilmesi gerekiyordu. Bununla ilgili 2021 yılının Ekim ayında eğitim ve toplantılara başladık. Hala da sürdürüyoruz. Bazı kriterler var. Bunlardan bir tanesi de zeytini toplamakla bitmiyor iş. Bunu taşıdıktan sonra çok iyi bir şekilde işlenmesi ve zeytinyağına dönüştürülmesi önemli. Zeytinyağına dönüştükten sonrasında da iyi bir koşulda saklanması ve piyasaya sunulması gerekiyor” diye konuştu.

Bursa'da dezenformasyon paneli Haber

Bursa'da dezenformasyon paneli

Bursa’daki yerel basın temsilcilerinin ilgiyle takip ettiği programda, panele katılan konuklarla bilgi alışverişi yapıldı. İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü ve Medya Derneği, Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde gerçekleşen panel “Dezenformasyonla nasıl mücadele edilir?” konusu işlendi. Panele Dezenformasyonla Mücadele Koordinatörü İdris Kardaş, Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, Daily Sabah Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Çelik, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Erhan Sevenler katılım gösterdi. Yerel basının ilgiyle takip ettiği programda konuklar yerel basın temsilcilerine tecrübelerini anlatırken, “Dezenformasyonla nasıl mücadele edilir?” sorusuna cevap arandı. Türkiye’de son zamanlarda yoğun bir şekilde dezenformasyona maruz kalındığının altını çizen İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, “İletişim Başkanlığımızın Medya Derneği ile iş birliğiyle yürüttüğü ‘Yerel Medya Buluşmaları’ projesi çerçevesinde, bugün Bursa’da yerel medya temsilcileri ile geldik. Proje Bursa Bölge Müdürlüğümüzün de içinde yer aldığı 9 ayrı bölgede uygulanmaktadır. Bugün burada ele alınacak konu ‘Dezenformasyonla nasıl mücadele edilir?’. Son yıllarda cumhurbaşkanımızın vizyoner bakış açısı, Türkiye’nin küresel ve bölgesel ölçekteki politika tercihleri ve buna benzer hamleler neticesinde Türkiye’nin yoğun bir şekilde maruz kaldığı bir durum söz konusu. Dolayısıyla cumhurbaşkanımızın iletişim seferberliği çağrısıyla İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un vizyoner üreticiliğiyle ortaya koydukları geliştirilmekte olan Türkiye İletişim Modeli’nin çok önemli bir sac ayağını teşkil eden Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörlüğü faaliyetleri yoğunluğu olmuştur. Bugün Dezenformasyonla Mücadele Koordinatörü İdris Kardaş da aramızda. Hem İdris Kardaş, Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, Daily Sabah’tan Mehmet Çelik ve Anadolu Ajansı’ndan Erhan Sevenler’in mesleki tecrübeleri ile burada bir panel şeklinde karşılıklı fikir alışverişi yapılarak müzakere ortamında bu konular ele alınacak” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.