Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sıcak

Herkes Duysun - Sıcak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sıcak haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Dünya genelinde en sıcak şubat ayı yaşandı Haber

Dünya genelinde en sıcak şubat ayı yaşandı

Copernicus'tan yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde geçen ay ortalama yüzey hava sıcaklığı 13,54 santigrat derece ölçüldü. Bu ölçüm, şubat ayı için 1991-2020 yılları ortalamasının 0,81 derece, 2016'da kaydedilen bir önceki en sıcak şubat ayının da 0,12 derece üzerinde oldu. Böylelikle, son 9 ay şimdiye kadar kaydedilen en sıcak aylar olurken, son 12 aydaki (Mart 2023-Şubat 2024) küresel ortalama sıcaklık ise 1991-2020 ortalamasının 0,68 santigrat derece üzerine çıktı. Avrupa'da bu yıl yaşanan kış, 1991-2020 ortalamasının 1,44 derece üzerinde seyrederek 2019-2020 kışından sonra kayıtlara geçen en sıcak ikinci kış olarak kayda geçti. Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktörü Carlo Buontempo, şubat ayının son aylarda kaydedilen rekor sıcaklıklar arasında yerini aldığını belirterek, küresel ısınma önlenemediği takdirde dünya genelinde rekor sıcaklıkların yaşanmaya devam edeceği uyarısı yaptı. DENİZ YÜZEYİ SICAKLIĞI "ALIŞILMADIK DERECEDE YÜKSEK SEVİYEYE" ULAŞTI Avrupa'da ise şubat ayında sıcaklıklar, 1991-2020 ortalamasının 3,30 santigrat derece üzerinde seyrederken, Orta ve Doğu Avrupa'da "ortalamanın çok üzerinde" sıcaklıklar yaşandı.  Kuzey Sibirya, Kuzey Amerika'nın orta ve kuzeybatısı, Güney Amerika'nın büyük bölümü, Afrika'nın tamamı ve Batı Avustralya'da da "ortalamanın üzerinde" sıcaklıklar kaydedildi. Dünya genelinde yüzey hava sıcaklığı kadar, deniz yüzeyi sıcaklıkları da "alışılmadık derecede yüksek seviyeye" ulaştı. Şubat ayında 21,06 santigrat derece ölçülen ortalama deniz yüzeyi sıcaklığı, şimdiye kadar herhangi bir ay için kaydedilen en yüksek sıcaklık oldu. Ağustos 2023'te kayıtlara geçen bir önceki rekorda deniz yüzeyi sıcaklığı 20,98 derece ölçülmüştü.

İstanbul'da kuraklık kirliliği getirdi Haber

İstanbul'da kuraklık kirliliği getirdi

İstanbul’un kuruyan barajlardan geriye bataklıklar kaldı. Kent genelindeki içme suyunun karşılandığı bu barajlarda az miktarda kalan çamura bulanan suyun kirliliği ise su altından çekilen görüntülerle gözler önüne serildi. İstanbul’da kuraklık beraberinde kirliliği getirdi - Tıkla İzle İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin verilerine göre şehirde bulunan barajların doluluk oranlar her geçen gün düşüş göstermekte. Son verilere göre şehirde bulunan barajların genel doluluk oranları yüzde 31.51 oranına kadar düştü. Barajlarda su seviyesinin düşmesi ile birlikte büyük bir alanda suların çekilmesi sonucu geriye bataklık ve çöp yığınları kaldı. Piknik yapmak için göl ve barajların yakınlarına gelen vatandaşlar çevreyi çöp yığınları ile doldurdu. Daha önce fark edilmeyen ancak kuraklık nedeniyle ortaya çıkan çöp ve atıklar havadan görüntülendi. İstanbul'un su ihtiyacı bu barajlardan karşılanıyor İstanbul'un genelinin su ihtiyacının karşılandığı barajlarda kuraklık nedeniyle geriye kalan suyun ne kadar kirli ve çamurlu olduğu ise su altı dronu ile görüntülendi. Çekilen görüntülerde kirlilik nedeniyle görüş mesafesinin çok düşük olduğu görüldü. Bir zamanlar sular altında kalan Alibey Barajında bulunan Mağlova ve Güzelce su kemerleri ise tamamen ortaya çıktı. İstanbullulara çöplerle dolu az bir suyun kaldığı havadan ve su altından çekilen görüntülere yansıdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.