Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sulama

Herkes Duysun - Sulama haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sulama haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Engelli arkadaşını su kanalına attığı iddia edilen sanığın cezası belli oldu Haber

Engelli arkadaşını su kanalına attığı iddia edilen sanığın cezası belli oldu

Adana'nın Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi Sümbül Caddesi'nde 9 Haziran 2023’te Haydar Eyub, iddiaya göre, sulama kanalı üzerindeki köprüde arkadaşı Ömer Yalçın ile tartıştı. Birbirlerini itekleyen 2 arkadaştan Yalçın, kucağına aldığı Eyub’u sulama kanalına attı. Çevredekiler yardıma koşarken akıntıya kapılan Eyub, bir süre sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç polisler, Haydar Eyub’un cesedini kanalda demire takılı olarak buldu. SAVCI MÜEBBET HAPSİNİ İSTEDİ Olayın ardından yakalanıp tutuklanan Ömer Yalçın hakkında Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten öldürme’ suçundan açılan davanın karar duruşmasına tutuklu Ömer Yalçın ve tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Yalçın’ın eylemini öldürme kastıyla gerçekleştirdiğini, arkadaşının zihinsel engelli olduğunu belirterek, ‘Olası kastla çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. ‘ÖLDÜRME KASTIM YOKTUR’ Son savunması sorulan sanık Ömer Yalçın, öldürme suçlamasını kabul etmeyerek, “Benim Haydar ile herhangi bir husumetim yoktur. Haydar Eyub’u öldürme gibi bir kastım yok, kastım olsaydı kurtarmaya çalışmazdım” diyerek beraati ve tahliyesini istedi. 5 YIL HAPİS VERİLİP TAHLİYE EDİLDİ Mahkeme heyeti, sanık Ömer Yalçın’ı suçunun ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçunu içerdiğine kanaat getirerek 5 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verip, tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alarak adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi.

"Çiftçiler cep telefonundan sulama yapacak" Haber

"Çiftçiler cep telefonundan sulama yapacak"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, MÜSİAD Adana’nın bir otelde düzenlenen 24. Olağan Genel Kurulu’na katılarak iş insanlarıyla bir araya geldi. “Bu ülke üretiyor ürettikleri ile kimseye muhtaç olmuyor” Bakan Kirişci, Türkiye’nin 20 yıldır aldığı tedbirler ile 85 milyon vatandaşın ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, “Sığınmacılara karşı müşfik davranıyoruz. 52 milyon turiste ev sahipliği yaptık onları ağırladık. O da yetmedi 30 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bunu yapan eli öpülesi üreticilerimiz. Bu ülke üretiyor ürettikleri ile kimseye muhtaç olmuyor” dedi. “Adana Türkiye’nin su rezervinin yüzde 11’ini 2 nehirde barındırıyor” Tarıma yeni bir sistem getireceklerini kaydeden Kirişci, “Biz mutlak suretle ekim, dikim öncesi izin alma mecburiyeti getireceğiz. Üreticiye ‘su bu, iklim bu, ekosistemiyle burada üretmen gereken bu’ diyeceğiz. İnat etti ‘ben istediğimi üreteceğim’ dedi. Tabii ki bunun cezası olacak tarımsal teşviklerden yararlandırmamak gibi uygulamalarımız olacak. Ama Türkiye netice itibariyle ihtiyacı olanları üretmek durumunda kalacak. İktidar olduğumuzda 2002 yılında kişi başına düşen arazi miktarı 4 dekardı bugün 2.8 dekar. 2050 yılında nüfusumuzun 110 milyon olacağı söyleniyor. O nüfusu da dikkate aldığınızda bizim ülkede kişi başına düşen arazi miktarı 1.7 dekar. Tarım bu topraklarda yapılacağına göre bizim bu toprakları korumamız gerektiğine göre artık dünya suyu konuşuyor. Biz su zengini değiliz. Her şehir Adana gibi şanslı değil. Adana Türkiye’nin su rezervinin yüzde 11’ini 2 nehirde barındırıyor. Tüm Türkiye’yi düşünmek zorundayız” diye konuştu. “Çiftçimiz evinde oturacak tarlasındaki sulama sistemine elindeki cep telefonundan müdahil olacak” Tarımda dijitalleşmenin öneminden bahseden Kirişci, Adana’nın İmamoğlu ilçesinde örnek bir projeye başlanıldığını belirterek, “Hem bu yıl hem de önümüzdeki yıllarda sulanan alan miktarları hepimizi çok mutlu edecek. Ve teknoloji olarak da yapay zekayı kullanan bir teknoloji olacak. Çiftçimiz evinde oturacak tarlasındaki sulama sistemine elindeki cep telefonundaki mobil uygulamadan müdahil olacak. Gerekirse kendi kendine sulama sistemi yağmur var diye sulamayı kesiyor olacak. Bunlarında artık mümkün olduğu bir sistemi Adana bu konuda örnek olsun diye İmamoğlu’nda bu çalışmayı başlattık. İnşallah buna hız vereceğiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.