Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Vatandaş

Herkes Duysun - Vatandaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Vatandaş haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

En son ne zaman sahafa gittiniz? Haber

En son ne zaman sahafa gittiniz?

Merve ÖZDEMİR ÇEVİK/HERKES DUYSUN Eskidikçe kokuları, dokundukça yaşanmışlıklarının izlerini taşıyan sahaflarda bulunan birçok kitap sizleri zamanda yolculuğa çıkarıyor. Şuan da fotoğraflarına bile baktığınızda içinize huzur veren ve bir köşede oturup sessizce kitap okuma hissi oluşturan bu hazine niteliğindeki yerler maalesef günümüzde çok az. Üstelik sadece kitapların satılmadığı sahaflarda, anlam yüklü birçok eşyayı da bulabildiğiniz alanlar da mümkün. Bursa’da da Heykel'deki kitapçılar çarşısı, kadim şehrin ve buradaki ruhun yaşamına ışık tutmaya çalışıyor. Son yıllarda elektronik kitapların yaygınlaşması, internet sitelerinin kitap satmasıyla sahafların zor duruma düştüğü ve ne yazık ki ülkemizde kitap okuma oranının azlığıyla birlikte okunan kitabın kâğıt israfı olma oranı da çok fazla.  Günümüzde pek fazla popülaritesi olmasa da sahaflık Osmanlı İmparatorluğu’nda önde gelen ve dikkat çeken mesleklerden biri olmuştur. Osmanlı entelektüel ve kültürel tarihini, kitap üretimini, piyasasını, ticaretini, okuma kültürünün ne durumda olduğunu ve sahaflık mesleğinin nasıl icra edildiğini merak edenlere ise  İsmail E. Erünsal’ın Osmanlı sahaflığının yaklaşık dört asırlık tarihini incelediği kitabı Osmanlılarda Sahaflık ve Sahaflar'a da bakılarak incelenebilir. Her ne kadar ilgisi az olursa olsun yine de bu güzel sanatı yaşatmaya çalışan sahafçıya yani eski kitaplar satan kitapçıya belki hiç gitmeyen ya da bir hafta sonu, belki ilk fırsatta gitmeyi planlayan varsa özellikle şu yoğun ve stresli günlerde biraz mola vermek için gidebilir.

Başkan Pars: Biz emekliler insanca yaşayacak maaşlar istiyoruz Haber

Başkan Pars: Biz emekliler insanca yaşayacak maaşlar istiyoruz

Merve ÖZDEMİR ÇEVİK/Onur POLAT/HERKES DUYSUN Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Ekim 2022 verilerine göre Türkiye'de emekli sayısının 13,1 milyon olduğunu ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, her geçen gün sıkıntıları giderek artan emeklilerin insanca yaşamak istediklerini söyledi. Siyasetçilerin emeklileri sadece seçim zamanı hatırladıklarını söyleyen Başkan Pars, “Sayın Cumhurbaşkanımız’dan şunu istiyoruz; bize vaat ettiklerini yapsın. Emekli şu anda perişan durumda. Bizler yüksek maaş istemiyoruz. Biz insanca yaşayacak maaşlar istiyoruz. Enflasyon aldı başını gidiyor. Diğer yandan bağlama oranları çok düşük. 3 bin 500 ila 4 bin TL arasında değişiyor. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız’dan ilk önce bağlama oranının değişmesini, tekrar eski usule dönülmesini istiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı. İnanın emekli bir zeytini bile sofraya koyamıyor. Emekliler inandı ve güvendi, resie oy verdi. Cumhurbaşkanımız ikinci turda kazandı ve yeniden göreve geldi ama bizi boynu bükük bırakmasın, enflasyon düşürülsün. Fiyatları geri çeksin. Her gelen yıl geçen yılı aratıyor. Biz emekliler vatanımızın, memleketimizin çimentosuyuz, çakıl taşıyız. Biz sadaka istemiyoruz. Biz devlete zamanında ödediğimiz paramızın hakkını istiyoruz.” dedi.  “Cumhurbaşkanım bayram ikramiyelerini 7-8 bin TL yapın da yüzümüz gülsün” Yaklaşan Kurban Bayramı’nı hatırlatan Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, bayram ikramiyelerinin henüz açıklanmamasına değinirken bu konuda müjdeli bir haber beklediklerini söyledi. Başkan Pars, “Seçim bitti, bayrama yaklaştık, hiç kimseden ses seda yok. Cumhurbaşkanımız bayram ikramiyelerini artıracağını söylemişti,  bir müjde bekliyoruz. Diğer yandan kurban fiyatları ise çok arttı. Emekli artık kurban kesemez duruma geldi. Sayın Cumhurbaşkanım en azından bayram ikramiyelerini 7-8 bin TL yapın da yüzümüz gülsün.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.